Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/06/2012

Èxit de la festa de cloenda de les Nits Joves

La festa final de les Nits Joves, es va fer al parc de Baix-a-mar La festa final de les Nits Joves, es va fer al parc de Baix-a-mar

El programa d'oci nocturn per a joves a l'espai públic finalitza amb un augment de participació

Més de cinc mil persones han pogut gaudir de diverses activitats la tercera edició de les Nits Joves. Divendres es va posar punt i final a la iniciativa d'aquest any amb una festa de cloenda amb el títol "Travel to Jamaica", al Parc de Baix-a-Mar. La festa va ser organitzada per l'equip de Nits Joves i un grup de joves de Vilanova i la Geltrú, Rasta Respect, amb la col.laboració de Creu Roja. La temàtica va ser la cultura reggae, i amb ella es va proporcionar un espai per a diverses activitats que van cohesionar diferents tipologies de persones, de diferents edats, gèneres i orígens. 

festa final Nits Joves 2

El projecte de les Nits Joves té per objectiu compatibilitzar la festa nocturna amb el descans veïnal i promoure la interrelació i la convivència. En els darrers mesos s'han dut a terme campionats de Drift, Futbol, Bàsquet 3, skate, jocs de rol, tallers de còctels sense alcohol, etc. Es tracta de crear un espai del lleure nocturn per als joves en l'espai públic de la ciutat. 

festa final Nits Joves 3

Durant la festa de divendres es va fer un torneig de futbol que va comptar amb la participació de vuit equips de joves, un d'ells femení. En paral.lel es van realitzar tres tallers: de tatuatges de henna, de pulseres, de trenetes i de dominó. Per finalitzar la tarda es va realitzar una acció de ball de la modalitat Dancehall, dinamitzada també per una ballarina professional. A les 22h. va tenir lloc el cinema a la fresca i amb la pel·lícula "Roots Time", sobre la cultura jamaicana. En paral·lel a les activitats concretes es podia visitar una exposició permanent de la història del reggae, amb text explicatiu i fotografies.

Es va disposar durant tota la festa, d'un punt d'informació municipal sobre salut i consum de drogues, i un altre per informar del festival Nowareggae. 

festa final Nits Joves 4

A les 23h. va començar un concert de DJ's en el que van participar els grups de joves vilanovins NovaSound, Borsalino i Rasta Respect.

Totes les activitats, que eren gratuïtes, van tenir una gran afluència i participació de públic de totes les edats, que van arribar a més de 250 persones en alguns moments de la tarda i del concert del vespre.

El treball facilitador de cohesió intercultural enguany s'ha fet palès amb l'augment de la participació de joves de diferents procedències. La franja d'edat més nombrosa ha estat dels 14 fins als 18 anys amb orígens tan diversos com països de l'est i centre d'Europa, el Magreb, Llatinoamerica, Catalunya o la resta de l'Estat espanyol.

Les Nits Joves és un projecte que organitzen conjuntament diferents serveis de l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú amb el suport del Ministerio de Empleo y Seguridad social. 


Descarrega't les fotos AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00