Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/03/2014

Èxit de públic el primer cap de setmana de Barceló a Vilanova

L'exposició ha generat molta expectativa      L'exposició ha generat molta expectativa

Un centenar de persones passen per la mostra "Gest de la natura" al Centre d'Art Contemporani La Sala. La inauguració es va fer divendres i es podrà visitar fins al 8 de juny

La regidora de Cultura Marijó Riba i la comissària de l'exposició Antonella Montinaro inauguraven divendres l'exposició "Gest de la natura" de l'artista mallorquí Miquel Barceló.

Una inauguració que va ser un èxit de públic, i que va servir perquè els primers visitants fessin una visita guiada de la mà de Montinaro, que va anar explicant cadascun dels 26 gravats que formen la mostra, a més del material gràfic com llibres il·lustrats per l'autor, i d'un àudiovisual de Jean-Marie del Moral on es pot veure com ha treballat aquest artista pluridisciplinar al llarg de la seva carrera. 

Inauguració Barceló Inauguració Barceló1

La inauguració també va donar inici a un cap de setmana en que La Sala ha aplegat un centenar de visitants que han volgut ser els primers en veure la mostra. I és que l'exposició ha generat molta expectativa, ja que ha aterrat a Catalunya per la nostra ciutat, fet del que s'han fet ressò diversos mitjans de comunicació nacionals.

Aquesta mostra d'aiguaforts i aiguatintes es divideix en diverses sèries realitzades sobre paper. El recorregut expositiu presenta l'obra en tres blocs específics: en primer lloc, l'obra gràfica dels anys 90, on destaquen les tauromàquies i que és una interessant mostra de com l'artista entén el gravat. El segon bloc és la sèrie africana, anomenada In Mali, on l'artista té un taller, i que és de les més interessants per l'ús que fa de materials pobres com la pols, les terres, i diferents tipus de paper. Per últim, la sèrie Lanzarote viatja per la temàtica principal de la història de l'art, amb la seva interpretació de bodegons, marines o animals, adaptats a la seva forma de veure el món, la vida, la mort i el tornar a néixer. Els gravats es presenten amb panells didàctics i explicatius per apropar l'art contemporani al visitant.

L'artista mallorquí és un dels artistes més complerts i amb major projecció internacional de l'estat espanyol, que utilitza amb molta destresa qualsevol tècnica d'expressió artística (pintura, escultura, ceràmica, gravat, dibuix, murals i fins i tot decorats d'òperes per als quals ha realitzat grans teles). Per a ell, l'estudi, l'experimentació i la innovació han estat constants en les innumerables obres que ha realitzat. El 2003 va rebre el Premi Príncep d'Astúries, un dels premis més destacats a l'estat espanyol. El 2004 exposa al Museu del Louvre a París, les aquarel·les que creà per a il·lustrar La Divina Comèdia, convertint-se en el primer artista contemporani viu que exposa al museu. El 2008, decora la Cúpula de la sala XX del Palau de Nacions Unides a Ginebra. Actualment resideix entre París, Mallorca i Mali.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00