Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/03/2015

L'alcaldessa de VNG fa balanç del mandat, en el debat organitzat pel Fòrum Econòmic i Social del Garraf

Els alcaldes i alcaldesses van participar al debat, a l'EPSEVG Els alcaldes i alcaldesses van participar al debat, a l'EPSEVG

Sobre la relació entre els municipis de la comarca, Neus Lloveras veu una històrica falta de cohesió, però valora els passos fets

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va participar ahir al vespre al debat De la política als fets, en el darrer quadrienni municipal, organitzat pel Fòrum Econòmic i Social del Garraf. L'acte va comptar amb els alcaldes i alcaldesses dels sis municipis de la comarca, amb la finalitat de fer balanç públic de les seves actuacions a nivell local i també comarcal.

En el balanç del mandat a Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras va parlar dels tres eixos que han marcat l'acció municipal els darrers quatre anys: promoció de la ciutat, atenció a les persones i recuperació de la situació financera de l'Ajuntament. Pel que fa al primer eix, va parlar de l'aposta per potenciar totes les oportunitats de creixement econòmic que de la ciutat en els diferents sectors: indústria, coneixement, port, turisme i comerç.

D'altra banda, va exposar Neus Lloveras, s'ha tingut com a prioritat mantenir els serveis a les persones, amb especial atenció a les situacions d'emergència. L'alcaldessa va explicar que cada any s'ha incrementat el pressupost en serveis socials i que “mai s'havia fet una política tan social a Vilanova i la Geltrú”. Ara bé, va manifestar, l'objectiu del govern és la creació d'activitat econòmica i ocupació, que repercuteixi en un major benestar a les famílies vilanovines.

Pel que fa a les finances municipals, Lloveras va recordar que la situació de l'Ajuntament fa quatre anys era tècnicament de fallida, i que any rere any s'ha fet una important tasca de sanejament sense que això comportés una càrrega en els contribuents ni una pèrdua en la prestació de serveis públics. Actualment, va afirmar, la situació de tresoreria continua essent complexa, però s'ha aconseguit equilibrar el pressupost.

Relació amb els municipis del Garraf


Pel que fa a la relació entre els municipis de la comarca, Neus Lloveras considera que històricament no s'ha aconseguit una cohesió real, entre altres factors perquè els tres municipis més grans tenen models econòmics i sociològics molt diferents. Amb tot, va apuntar que en els darrers anys s'ha pres més consciència dels beneficis que pot comportar un treball col·laboratiu entre els municipis i que s'han fet alguns passos.

En aquest sentit, Neus Lloveras va parlar del projecte d'arribada de creuers turístics a Vilanova i la Geltrú, que de moment no ha obtingut resultats però continua sobre la taula, i que es basa en la unió del potencial del port de Vilanova i la Geltrú i el de la marca turística de Sitges. En la mateixa línia, l'alcaldessa va afirmar que des de la capital del Garraf seria convenient aprofitar la força de les marques de Costa de Barcelona i Sitges per a l'atracció turística al nostre municipi, “sense perdre el model propi”.

D'altra banda, l'alcaldessa va explicar que en els darrers anys també s'ha avançat en el treball conjunt amb Sant Pere de Ribes per a la planificació i el desenvolupament dels polígons industrials i comercials. Tot i que existeixen alguns impediments legals que limiten la instauració d'empreses, ambdós municipis s'han compromès a insistir per desencallar-los i a avançar per incrementar la capacitat d'atracció empresarial a la comarca.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00