Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/05/2012

Formació i Ocupació centren la 2a Fira Educativa Zona E

 La fira Zona E estarpa oberta al públic fins dissabte      La fira Zona E estarpa oberta al públic fins dissabte

La mostra es va inaugurar ahir dijous i estarà oberta fins dissabte al vespre. Avui s'ha celebrat la jornada de Cultura Emprenedora

La Fira Educativa de Vilanova i la Geltrú Zona E es va inaugurar ahir a la tarda amb un recorregut pel recinte i una conferència sobre 'Formació i Ocupació en Temps de Crisi'. La mostra que, des del matí ja havia acollit la visita de l'alumnat de quart d'ESO d'alguns centres educatius de la ciutat i de la comarca, va ser inaugurada a la tarda per l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras i el president-delegat de l'Àrea de Coneixement i Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil. En el recorregut pel recinte firal també hi van assistir la primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació i Ocupació, Ariadna Llorens i el coordinador territorial de Formació Professional dels Serveis Territorials d'Ensenyament Barcelona Comarques, Jordi Granel.

La mostra compta amb la participació de gairebé la totalitat de centres d'ensenyament a partir de l'ESO de la ciutat, la comarca i la seva àrea d'influència, com per exemple el municipi de Cunit. Durant la inauguració la regidora d'Educació Ariadna Llorens va recordar que el principal objectiu d'aquesta segona edició de la Fira Zona E era apropar als joves que han de decidir la serva formació de futur, les múltiples opcions que hi ha a la ciutat i la seva àrea d'influència. Entre les novetats, la regidora Llorens va assenyalar "la ubicació de la fira, a la plaça de la Vila, una manera de donar major visibilitat a aquesta mostra". A més la regidora d'Educació també va aprofitar per destacar les activitats paral·leles i sobretot el fet que "en el context actual de crisi la fira Zona E és vital per fer arribar a la ciutadania totes les oportunitats de futur i aprenentatge que tenen al seu abast".

També va parlar de l'actual context de crisi el director general de la Fundació Centre d'Iniciatives i Recerques Europees de la Mediterània (CIREM), Oriol Homs, qui va fer la conferència 'Formació i Ocupació en temps de crisi' al teatre Círcol Catòlic. Homs va afirmar que "la situació actual ha de millorar ostensiblement en 3 o 4 anys en part degut a l'envelliment de la població i les jubilacions que alliberaran llocs de treball". A més, segons Oriol Homs, els sectors que creixeran quant a la demanda de llocs de treball "seran aquells vinculats amb els sectors TIC, l'encomia verda i l'atenció a les persones".

Jornada de Cultura Emprenedora
Avui divendres, dins la programació de la fira Zona E, s'ha celebrat la jornada de Cultura Emprenedora a la Biblioteca Joan Oliva. La primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació i Ocupació, Ariadna Llorens, ha obert la sessió que ha començat amb la intervenció de les escoles Sant Jordi i Aragai que han explicat la seva experiència implantant aquest projecte al seu centre. Al llarg de la jornada s'ha fet una taula rodona amb especialistes com: Antoni Arasanz, assessor de la Conselleria pel Pla Departamental del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; Jordi Balcells, professor de Pedagogia terapèutica de la UB; Maria Batet, mestra i experta en emprenedoria i Nora Rodriguez, pedagoga i assessora educativa. 

jornada cultura emprenedoraLa jornada sobre Cultura Emprenedora s'ha celebrat a la Biblioteca Joan Oliva

En finalitzar, l'alcaldessa de VNG ha tancat la jornada, destacant la importància de fomentar l'esperit emprenedor en els infants. Entre d'altres, en la sessió s'ha posat de manifest que actualment es parla d'incentivar l'emprenedoria per necessitat, perquè les circumstàncies hi han obligat, tot i que caldria aconseguir que l'actitud emprenedora sigui present en la societat per vocació. L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, també ha manifestat que l'emprenedoria és un valor, com tants d'altres que es treballen en la formació de les persones. Per això, ha defensat la necessitat de "potenciar la connexió entre el món de l'ensenyament i el món professional, perquè els nens i nenes surtin de l'escola preparats per tirar endavant en el món real". Així mateix, ha felicitat la tasca de les escoles vilanovines que han desenvolupat aquest any el programa Emprendre a l'escola, a les quals se'ls ha lliurat avui un diploma. 

àlbum de fotos
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00