Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/06/2009

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú preveu una ocupació hotelera del 70% per aquest estiu

El regidor Josep Tomàs Álvaro i Marta Montserrat, coordinadora de l'area de Promoció de la Ciutat  El regidor Josep Tomàs Álvaro i Marta Montserrat, coordinadora de l'area de Promoció de la Ciutat

La instal·lació d'un nou punt d'informació turística a la Rambla Principal i l'ampliació de l'horari de l'Oficina de Turisme són algunes de les novetats de la campanya d’estiu

L'Ajuntament de VNG, d'acord amb les dades facilitades pels empresaris del sector, preveu per aquest estiu una ocupació hotelera del voltant del 70%, una xifra sensiblement inferior a les dades registrades en altres campanyes estiuenques degut a la delicada situació econòmica actual. En aquest sentit, es preveu que els establiments que tinguin una major ocupació siguin els càmpings, que s'espera que arribin al 73,3% de la seva capacitat, i els apartaments, amb un 72,5%, mentre que la previsió d'ocupació als hotels és sensiblement inferior, ja que es situa en el 60%.

Josep Tomàs Álvaro, regidor de Desenvolupament local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, ha explicat que les perspectives d'ocupació "podrien ser millorables però no són tràgiques", ja que les previsions de la ciutat "se situen entre 4 i 5 punts per sota de les xifres de l'estiu passat, mentre que hi ha altres ciutats com Barcelona que estan 10 punts per sota". A més, Álvaro ha destacat que hi ha dates, com aquest cap de setmana o el de la setmana vinent, que "la previsió és del 100%".

Una de les principals novetats de la campanya estiuenca d'enguany és la instal·lació d'un punt d'informació turística durant els mesos de juliol i agost a la Rambla Principal, cantonada amb Francesc Macià. Aquest nou punt d'informació, que s'obrirà demà, tindrà un horari de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores, i substituirà la figura dels informadors de carrer convertint-se així en un punt de referència fix.

Per altra banda, aquest servei es veurà reforçat per l'inici, també a partir de demà, de l'horari d'estiu de l'Oficina Municipal de Turisme de la ciutat, situada al Parc de Ribes Roges. Des de l'1 de juliol i fins el 31 d'agost, l'horari d'atenció al públic serà de les 10 del matí a les 20 hores, excepte els diumenges i els dies 5 i 15 d'agost, que obrirà de 10 a 14 hores. Aquesta ampliació horària permetrà oferir als visitants i turistes una major atenció.

Les visites guiades són una de les activitats que es repetiran respecte la campanya estiuenca del 2008. Enguany, per tal de que tots els visitants i turistes puguin conèixer els trets característics de la ciutat, la història i el patrimoni, tant mariner com artístic i cultural, es duran a terme les visites La Memòria del Passat i L'Horitzó del Mar, que l'estiu passat van gaudir d'una gran acceptació.

A La Memòria del Passat es du a terme un recorregut pel centre de la vila que permet descobrir la història de Vilanova i la Geltrú des de l'època medieval fins al segle XIX. Dins del recorregut s'inclou la visita al Saló de Plens del consistori, al campanar de l'Església de Sant Antoni Abat i al Castell de la Geltrú. Per altra banda, a la visita L'Horitzó del Mar es vol descobrir el barri de mar a través de la visita al port pesquer, al Museu del Mar i a la Torre Blava, la construcció de defensa marina de la ciutat.

Aquestes visites, que es realitzaran en català, castellà, anglès o francès, tenen una durada aproximada de dues hores i un preu de 3 euros. Per a poder realitzar-les és necessari inscriure's prèviament a l'Oficina de Turisme o trucant al telèfon 938154517.

Des de la regidoria de Promoció de la Ciutat s'està treballant, de cara al setembre, per crear noves activitats en l'àmbit de la pagesia i l'horta vilanovina per tal d'intentar captar un nou tipus de turisme que s'interessi pel procés de producció i elaboració del productes autòctons.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00