Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/05/2012

El món de la bicicleta protagonista a les biblioteques municipals durant el mes de maig

Exposició 'Volta a Catalunya 1911-2011. Un segle d’esport i país'   Exposició 'Volta a Catalunya 1911-2011. Un segle d’esport i país'

El centenari de la Volta a Catalunya a la Cardona i l'aventura d'Iván Faure a l'Àsia a la Joan Oliva són els principals protagonistes

La Biblioteca Armand Cardona Torrandell acull, del 4 al 31 de maig, l'exposició Volta a Catalunya 1911-2011. Un segle d'esport i país. Realitzada per l'organització de la Volta a Catalunya, la mostra és un recorregut pels primers cent anys de la competició que divulga la importància de la prova en el foment del ciclisme i el creixement de l'esport català. Relata l'aportació de la "Volta" a la societat catalana i és una mostra retrospectiva fotogràfica dels 100 anys de la competició, plena d'instantànies mítiques i de noms rellevants del ciclisme català i mundial.

L'exposició s'inaugurarà el dilluns 7 de maig, a les 18 h, a càrrec de Ruben Peris, president de la Volta Ciclista a Catalunya. Tot seguit es farà la presentació de la Clàssica Isaac Gálvez, a càrrec de Débora Gálvez, ciclista i germana d'Isaac, que se celebrarà a Vilanova i la Geltrú el dissabte 12 de maig a les 15.30 h i que s'adreça a les categories Elit, Sub23, Master30 i Sènior.

Relacionat amb això, el divendres 11 de maig, a les 19 h, es presenta el llibre Volta a Catalunya: 1911 – 2011 i es farà una xerrada sobre ciclisme amb l'autor, Rafael Vallbona, Lluís Pascual, membre de la UESants i expresident de la Unió Ciclista Vilanova, i la presència de l'exprofessional Vicenç Iturat, 2n a la Volta de 1956 i guanyador de 3 etapes (1955, 1956 i 1958).

Durant la presentació, a banda de fer un repàs dels cent anys d'aquesta prova que testimonia l'obra de Vallbona, també es farà una introducció al protagonisme de Vilanova i la Geltrú dins la Volta a Catalunya i al paper que han jugat els vilanovins al llarg de la seva història, destacant el protagonisme de Vicenç Iturat i Isaac Gálvez.

Per la seva banda, la Biblioteca Joan Oliva acull, entre el 8 i el 28 de maig, l'exposició fotogràfica Àsia vist des del seient d'una bicicleta, a càrrec d'Iván Faure. El viatger, fotògraf i cicloturista Iván Faure va recórrer el continent asiàtic des de l'Índia fins al Japó en bicicleta. En aquest periple de 13 mesos va visitar 15 països d'aquest continent. L'exposició és una petita mostra del que va veure durant el seu recorregut.

Aquesta exposició es completa, el dijous 17 de maig a les 18.30 h, amb la xerrada sobre excursionisme Àsia a 15 per hora a càrrec del propi Iván Faure, autor dels llibres Australia sobre ruedas i Asia a 15 por hora. Un col·loqui on es podran veure audiovisuals de les experiències en bicicleta pel continent asiàtic, un recorregut des de l'Índia fins al Japó durant 13 mesos. Les places són limitades i cal fer les inscripcions a la biblioteca a partir del 2 de maig.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00