Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/05/2012

Continuen les activitats de maig al Museu Víctor Balaguer i a Can Papiol

Pinacoteca del Museu Balaguer Pinacoteca del Museu Balaguer

Una descoberta literària de l'obra de Víctor Balaguer sobre Sant Miquel del Fai o un itinerari urbà pels escenaris de la guerra del Francès són algunes de les propostes

El dijous 24 de maig a les 19.30 h tindrà lloc a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer l'itinerari literari A Sant Miquel del Fai amb Víctor Balaguer. L'activitat es realitzarà a la mateixa Biblioteca i proposa als participants una descoberta literària de l'obra escrita per Víctor Balaguer Una espedición a San Miguel del Fay. A partir de la lectura en veu alta de fragments seleccionats del llibre, es resseguirà el camí que van fer Víctor Balaguer i una colla d'amics fins a Sant Miquel del Fai.

L'activitat estarà conduïda per la directora i els tècnics de la Biblioteca Víctor Balaguer. Simultàniament es projectaran imatges dels indrets que es fa referència en l'obra. La proposta és oberta a tothom i és gratuïta. Cal reserva prèvia al telèfon del museu 93 815 42 02.

Així mateix, el Museu Víctor Balaguer ha organitzat un Curs d'iniciació a les tècniques pictòriques. El curs vol donar a conèixer quins materials s'utilitzaven en els procediments pictòrics que es feien servir des de l'Antic Egipte, passant per les pintures sobre fusta de l'Edat Mitjana, les pintures d'icones bizantines, fins arribar al segle XX.

Els assistents aprendran els procediments del tremp d'ou i de la pintura a l'oli. A les classes es faran referències històriques dels processos que es realitzen i es podran observar en alguna de les obres del Museu.

El curs estarà impartit per Carmen Lara, doctorada en Belles Arts i sòcia de SAIA-ART, i consta de sis sessions, els dies 31 de maig, 7, 14, 21, 28 de juny i 5 de juliol. L'horari és de 18.30 a 20.30 h i es farà a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer. El preu és de 65 euros, 60 euros per als Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer. Inclou tots els materials necessaris per a l'elaboració de les tècniques, i una visita a la col·lecció del MNAC per veure de prop algunes de les tècniques. Les paces són limitades. Més informació i inscripcions al telèfon del museu 93 815 42 02.

I el diumenge 27 de maig, a les 11.30 h, es realitzarà l'activitat Baixen els francesos! Es tracta d'un itinerari urbà pels escenaris de la guerra del Francès a Vilanova i la Geltrú i el recorregut finalitza amb una visita comentada al Museu Romàntic Can Papiol. El preu de l'activitat és de 5 euros per persona. Les places són limitades i cal fer reserva prèvia al telèfon 93 89 303 82 o al correu museupapiol@vilanova.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00