Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/01/2010

L'associació Optixcat presenta els seus projectes de fibra òptica a l'Ajuntament de VNG

La trobada, a la Sala de Comissions La trobada, a la Sala de Comissions

El grup d'empreses té com a objectiu a llarg termini fer arribar les noves xarxes de telecomunicacions a totes les llars

L'Associació Empresarial Innovadora en Tecnologies de Fibra Òptica (Optixcat), creada a finals de 2009, ha presentat els seus projectes a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. En una trobada ahir amb l'alcalde, Joan Ignasi Elena, l'entitat va demanar que la ciutat sigui capdavantera en la implantació de la fibra òptica.

Amb seu a Neàpolis, Optixcat té com a objectiu final l'extensió de la xarxa de fibra òptica a totes les llars. Per això cerca la complicitat de les administracions, des de l'estatal fins a les locals, ja que entre els seus objectius contempla establir relacions estratègiques amb altres regions punteres i agrupacions d'arreu de l'Estat.

En la trobada, els membres d'Optixcat van exposar a l'alcalde els avantatges de la connexió per fibra. El desplegament de noves xarxes de telecomunicació per fibra òptica a tota la ciutat és una de les primeres propostes que es van tractar en la reunió, així com les connexions estratègiques pel futur. Edificis públics i els polígons industrials són els primers objectius d'aquesta proposta. L'associació empresarial preveu de moment organitzar sessions de formació i jornades, algunes de caràcter internacional, amb presència d'entitats de característiques similars i la seva participació en els projectes d'implantació que es vagin encetant.

Optixcat és una agrupació empresarial creada durant l'any passat amb la idea d'impulsar projectes de fibra òptica. En formen part companyies de diverses disciplines, com per exemple consultoria, enginyeria, fabricació de fibra òptica, d'equipaments electrònics per a fibra, instal·ladors i també una operadora de telecomunicacions. L'entitat, que compta amb l'empara del Ministeri d'Indústria, l'integren actualment onze empreses d'arreu de Catalunya, així com la pròpia Neàpolis, que participa també en l'organització directiva. Es preveu que ben aviat s'hi incorpori alguna empresa vilanovina.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00