Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/05/2009

Attic homenatjarà enguany els projectes 'im-possibles'

  Presentació d'Attic 2009, ahir a Neàpolis

La fira vilanovina de la inventiva promet moltes sorpreses i espera repetir l'èxit de l'any passat

La fira de la inventiva Attic 2009 es planteja si és possible fer realitat els grans projectes. D'aquí l'interrogant "Im-possible?", que omplirà tots els racons de Neàpolis del 26 al 28 de juny, mentre Attic ocupi l'edifici. La fira, organitzada per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i sota la direcció de l'empresa Stereonoise, preveu comptar amb personatges, iniciatives i invents tan sorprenents com l'any passat, alguns dels quals arribaran fins i tot als carrers de la ciutat, als aparadors dels comerços.

"Enguany estem convençuts que Attic repetirà l'èxit de l'any passat", afirmava ahir en la presentació de la fira Tomàs Álvaro, segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat. Aquesta és la segona edició d'Attic, que recull el llegat de 13 anys de l'anterior Galàctica. L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, felicitava els responsables de la transformació del certamen. "Era un risc, en un bon moment de Galàctica, que comptava la tretzena edició, canviar el xip i fer un pas per renovar", recordava. Per a l'alcalde, s'ha demostrat que era un canvi "amb vocació de creixement, d'anar a més", d'acord amb la funció de capital i projecció que cerca Vilanova i la Geltrú.

L'Ajuntament de la ciutat manté l'aposta pel certamen i hi destina el mateix pressupost que el 2008, va explicar Tomàs Álvaro. Tant ell mateix com Joan Ignasi Elena van fer pública la seva confiança en Stereonoise, l'empresa que dirigeix i desenvolupa la fira. El seu director, Pep Torres, oferia ahir les primeres pinzellades d'Attic 2009, que posarà en qüestió l'adjectiu "impossible". "Ens hem fixat en persones que han fet d'impossibles, casos possibles", va manifestar. En la fira es coneixeran testimonis que han fet realitat projectes increïbles com travessar l'Atlàntic amb una barca de construcció pròpia, creuar a peu el Pol Nord o que donar la volta al món sense diners i amb cadira de rodes. Així mateix, Pep Torres anunciava de nou la presència de l'inventor de l'Mp3, Kane Kramer, enamorat d'Attic i de Vilanova i la Geltrú l'any passat.

Neàpolis es convertirà en un gran mercat, amb vitrines escampades en tot l'edifici que tindran a la venda tota mena d'invents i estris. Entrant al recinte, el visitant trobarà una màquina de vendre idees, totes elles per fer somriure. Tornarà potenciada l'exposició d'invents del món, amb una gran acceptació en l'anterior edició, així com l'espai de l'Hamaca Club, a la terrassa de Neàpolis, destinada a la socialització entre innovadors. Enguany, però, Attic sortirà fins i tot al carrer per fer participar els vianants. Els aparadors de les botigues tindran "infiltrats" invents "im-possibles?", que faran badar qui els vegi.

El director d'Attic va explicar que de moment hi ha una trentena de sol·licituds d'inventors per ser-hi presents, tot i que s'espera que la gran majoria arribin a última hora. "És una fira barata per als participants i enguany s'ha mantingut el preu de l'any passat",  va apuntar. Així mateix, Stereonoise ha convidat centres tecnològics a aportar-hi els seus projectes, entre ells se'n veurà un de força impactant del centre valencià d'òptica AIDO. Pep Torres va anunciar sorpreses reservades, que s'aniran revelant a mesura que s'acosti el 26 de juny.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00