Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/05/2009

L'exposició 'ExpoKw' mostra les opcions de les energies renovables i com fer-ne un ús sostenible

Plafons de l'exposició 'ExpoKw', a l'EPSEVG Plafons de l'exposició 'ExpoKw', a l'EPSEVG

Demà dijous, xerrada sobre la liberalització energètica i els seus efectes en l'economia domèstica

L'energia, les diferents fonts, el consum que en fem i els efectes que pot tenir sobre el medi ambient, són alguns dels aspectes reflectits a EXPOKW, una exposició itinerant que és actualment i fins al 18 de maig al vestíbul de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG). La mostra proporciona informació i permet veure de prop instruments com una cuina i plaques solars. Una xerrada sobre la liberalització de l'energia complementarà dijous l'exposició.

En quinze plafons s'expliquen els conceptes bàsics sobre l'energia en un llenguatge clar i amb el suport d'il·lustracions atractives. El públic visitant descobreix les diferents etapes del recorregut de l'energia: des de la font i producció fins a l'ús, així com la relació entre el consum i l'emissió de CO2 segons les fonts energètiques, i també planteja com fer servir l'energia de forma més sostenible. A banda d'informar-se sobre les energies renovables i les seves aplicacions, el públic s'hi pot familiaritzar de manera més directa observant una cuina solar, una placa solar fotovoltaica, una placa solar tèrmica i un aerogenerador.

D'altra banda, demà dijous 14 de maig tindrà lloc la xerrada "Els consumidors davant la liberalització energètica", a càrrec de Núria Domingo, tècnica de l'entitat Ecoserveis. Amb la liberalització del mercat energètic s'estan produint molts canvis que afecten directament les economies domèstiques, com la modificació de la tarifa nocturna, la creació de la tarifa d'últim recurs, el mercat lliure, etc. La xerrada incidirà especialment en aquests nous aspectes i en els drets dels ciutadans com a consumidors. Serà a les 19 h a la Sala d'Actes de l'EPSEVG.

El Centre de Recursos i Informació Ambiental (CRIA) i l'Agència Local de l'Energia de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú organitzen aquestes activitats, que han estat desenvolupades per l'associació sense ànim de lucre Ecoserveis, dedicada a la promoció de la nova cultura de l'energia. Tot plegat compta amb el suport de "la Caixa" i del Departament de Medi Ambient i Habitatge, i amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00