Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/11/2008

El secretari d'Indústria i Empresa parla del canvi de model econòmic que ha portat la informàtica

 Jornada sobre infraestructures a Neàpolis   L'alcalde, Joan Ignasi Elena, a la cloenda de la Jornada dels Enginyers Tècnics Industrials

El col·legi professional d'Enginyers Tècncis Industrials celebra el 50è aniversari amb una jornada sobre infraestructures

Davant la crisi econòmica actual, l'enginyeria catalana es proposa un repte de futur pel que fa a les infraestructures. Aquesta és la idea bàsica de la jornada 'La importància de les infraestructures en el creixement econòmic', que es va dur a terme divendres a Neàpolis dins la programació per a commemorar el 50è aniversari de la creació dels col·legis professionals d'Enginyers Tècnics Industrials. 

L'acte d'obertura va anar a càrrec d'Antoni Soy, secretari d'Indústria i Empresa del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya. Soy va parlar de la situació del país. 'Actualment, Catalunya està vivint un nou model productiu, no només en la manufacturació, sinó que també estem en una nova era de tecnologia informàtica. Això fa crèixer el servei de la industria'

Antoni Soy va afirmar que el procés de canvi i transformació de l'economia catalana, ha fet baixar l'ocupació de la industria manufacturera i pujar l'ocupació d'activitats informàtiques. Per això, dins de les infraestructures hi ha una integració de polítiques i estratègies per poder treballar tant les activitats industrials com els serveis relacionats amb les empreses. 

El secretari d'Indústria va finalitzar destacant que 'si anys enrere deien que Catalunya era la fàbrica de l'Estat Espanyol, ara toca ser la fàbrica sud-europea i de la Mediterrània occidental, és el nostre principal objectiu'. 

L'acte va seguir amb les diverses conferències d'experts i professionals sobre infraestructura amb el director de projectes i obres a Aigües Ter Llobregat, Robert Vergés, el director d'expansió de la zona est de Gas Natural, Enric Argelich, el director del zona Llobregat d'Endesa, Jesús Mª Crespo i el director de Genaker i Membre del Comitè del Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació, Miquel Teixidó. 

En la cloenda hi va participar l'alcalde de Vilanova, Joan Ignasi Elena, que va refermar la seva aposta de Vilanova com ciutat industrial i va reclamar que 'en època de crisi profunda com l'actual, crisi econòmica i crisi de valors, l'home sigui la mesura de totes les coses'.

 

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00