Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/04/2009

Es lliura el premi del concurs Artiterra

Moment del lliurament de premis, avui a l'EMAID Moment del lliurament de premis, avui a l'EMAID

Un gira-sol que recobra la vida en un vas d'aigua, obra guanyadora de l'edició 2009

L'estudiant de batxillerat artístic Sara Bonache és la guanyadora del concurs Artiterra 2009, convocat pel Centre de Recursos i Informació Ambiental (CRIA) de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Aquest migdia s'ha fet públic el veredicte de la tercera edició d'aquest premi, que promou la creació d'obres plàstiques de missatge i simbolisme ambiental realitzades per joves artistes estudiants de la ciutat. Enguany l'Artiterra s'ha convocat amb el lema L'aigua-l'or blau.

L'obra guanyadora il·lustra un gira-sol dins d'un got d'aigua. Segons l'autora, representa l'aigua com a font vital, que està bruta però que a mesura que es neteja fa retornar la vida. El jurat l'ha escollida per la qualitat tècnica i estètica i el missatge ambiental que conté. L'elecció ha estat a càrrec de l'artista Brull Carreres, l'il·lustrador Sebastià Serra, el gerent de la Companyia d'Aigües, Julián Segarra, la tècnica del Servei municipal de Medi Ambient Carme Cabezas i la coordinadora del programa Agenda 21 Escolar de la ciutat, Mar Sivill. A banda de l'opinió del jurat, el veredicte ha tingut en compte les votacions dels visitants del conjunt d'obres exposades.

La primera tinent d'alcalde i regidora de Governança, Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez, ha agraït la participació dels estudiants al concurs i els ha recordat que són "els futurs ciutadans del planeta". En aquest sentit, ha manifestat el desig que la seva aportació en l'Artiterra els hagi obert la reflexió sobre l'escassetat d'aigua en bona part del món i que "hagi aconseguit implicar-vos en la lluita contra aquest problema, almenys des de les vostres actuacions a títol particular, en la vida quotidiana".

L'obra guanyadora es reproduirà com a mural del CRIA a partir del 5 de juny. En total han estat 62 obres les presentades al III Concurs Artiterra, realitzades per estudiants de l'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAiD) i de batxillerat artístic de l'IES Dolors Mallafré. Les obres s'han exposat des del 19 de març a l'EMAID. El concurs l'organitza el CRIA i el Programa Agenda 21 Escolar, de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i compta amb la col·laboració en aquesta edició de la Companyia d'Aigües, l'EMAID i l'Agència Catalana de l'Aigua.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00