Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/11/2009

Actes al voltant del Dia Mundial de la lluita contra la Sida

 cartell de la festa que es farà el dissabte 28 a l'Envelat cartell de la festa que es farà el dissabte 28 a l'Envelat

Dissabte 28, s'instal·larà a la plaça de la Vila un punt d'informació que atendrà de 10 a 20 hores

Vilanova i la Geltrú se suma, un any més, als actes de commemoració del Dia Mundial de la SIDA. És per aquest motiu que l'Ajuntament de VNG, Ajuda en Acció, la Fundació Ires i l'Institut Català de la Salut, han organitzat tot un seguit d'accions al voltant d'aquesta data amb l'objectiu de sensibilitzar la població respecte la problemàtica d'aquesta malaltia, que avui en dia encara afecta a milers de persones, i informant sobre les formes de prevenir-la.

Les activitats començaran el dissabte dia 28 a la plaça de la Vila, on la Fundació Ires i Ajuda en Acció instal·laran de 10 a 20 hores un Punt d'informació. El mateix dia se celebraran, també a la plaça de la Vila, dues activitats infantils. La primera és un taller familiar de manualitats, a càrrec de l'esplai El Mussol, que funcionarà d'11.30 a 13.30 hores. La segona proposta és un taller de jocs malabars, a càrrec de Pepe Arcos, que se celebrarà de 17.30 a 19.30 hores.

D'altra banda, l'Associació Cultural de Joves Espavila ! ha organitzat pel mateix dissabte a les 23.30 hores la Festa del Dr.Condom a l'Envelat, amb les actuacions d'Anorak, Soul Bandit's, Miqui Puig DJ i Dead Livin'Tupés DJs. El preu de l'entrada, que es pot adquirir al mateix Envelat és de 5 euros i inclou cervesa/refresc + preservatiu. Durant aquesta festa temàtica l'Ajuntament i la Fundació IRES, posaran en marxa a l'interior de l'Envelat l'espai del Punt de Salut, des d'on es treballarà la sexualitat segura i es repartiran sucs com a alternativa a les begudes alcohòliques.

La prova ràpida de detecció del VIH Surt de Dubtes, que es farà l'1 de desembre de 8.30 a 20 hores al CAP Jaume I, marcarà l'agenda d'activitats del Dia Mundial de la Sida. La prova és confidencial i gratuïta. Les altres propostes son una sessió especial de L'Hora del Conte, amb Brenda té un petit drac a càrrec d'Eva Bolaño. Aquesta activitat es farà a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell a les 18 hores.

A més, també hi ha previstes diverses exposicions. Mou-te per Àfrica en femení. Les dones, el futur d'un continent és el títol d'una mostra organitzada per Ajuda en Acció, que vol parlar del triangle: dona, pobresa i VIH/SIDA, i que es podrà veure al Centre Cívic La Geltrú, del 27 de novembre al 8 de desembre.

Les altres exposicions, elaborades amb els fons documentals que tenen les biblioteques vilanovines sobre temes sobre el VIH i la SIDA, es podran visitar del 28 de novembre al 5 de desembre, a les biblioteques municipals Joan Oliva i Milà i Armand Cardona Torrandell, i el 27 de novembre de 10 a 13 hores, al Bibliomercat del Mercat de Mar.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00