Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/06/2009

Attic 09 es consolida com a fira de la inventiva i la recerca

   Un dels invents que es van poder veure a Attic 09  Un dels invents que es van poder veure a Attic 09

Organització i expositors es mostren satisfets. La xifra de visitants s'aproxima a la de l'edició anterior, en què hi va haver un dia més de fira

Attic, la Fira Internacional d'Idees i Invents, va tancar les portes ahir al vespre amb sensació de molta satisfacció. El certamen vilanoví, organitzat per l'Ajuntament de la ciutat i dirigit per l'estudi Stereonoise, ha superat de llarg les expectatives, condicionades per la situació econòmica global. El segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la ciutat, Tomàs Álvaro, ressaltava la important afluència de públic i el ressò que ha tingut la fira. De la quarantena d'invents que s'hi han presentat, un aparell per disminuir el consum de combustible dels motors ha estat el més ben valorat, amb tres premis, entre ells l'Attic d'Or.

El director de la fira i líder de Stereonoise, Pep Torres, afirmava ahir al vespre que les percepcions rebudes per part d'expositors i del públic confirmen que Attic 2009 ha estat molt millor que l'edició anterior. Durant els tres dies han passat per l'edifici Neàpolis 3.200 persones i ahir diumenge al matí es podien veure llargues cues a l'entrada del recinte. Per a Pep Torres, "comparativament es podria dir que enguany hi ha hagut més visitants que l'any passat, ja que llavors en van ser 3.500 en quatre dies".

L'èxit de visitants ha estat un elements destacats pel segon tinent d'alcalde i regidor Tomàs Álvaro, qui també té en compte que en aquests tres dies Vilanova i la Geltrú ha estat present en tots els mitjans de comunicació. "Estem molt satisfets i haurem de veure de cara l'any que ve com potenciem aquest esdeveniment, que ara mateix és el més mediàtic que tenim a la ciutat", ha manifestat.

Tenint en compte el context de crisi, que ha dificultat els preparatius, el desenvolupament tan positiu ha sorprès la direcció. "Attic s'ha consolidat com una fira amb identitat pròpia, molt particular, on la invenció es mira d'una manera diferent", declarava Pep Torres. En aquest sentit, el director d'Attic argumentava que si normalment la inventiva s'exposa en pavellons i palaus de congressos, en aquest cas s'envolta d'un entorn especial, on es respira molta imaginació.

Espais i invents triomfadors

L'exposició Vida Aquàtica, en què una sèrie de prototips creats amb materials reciclats simulaven la vida dels animals marins, ha estat un dels espais estrella d'Attic 2009. Així mateix, ha triomfat de nou l'Hamaca Club, concebut perquè inventors i visitants puguin gaudir d'una estona de descans i tranquil·litat a la terrassa de Neàpolis. També ha funcionat el merchandising, comentava Tomàs Álvaro, amb la imatge de la vaca amb ales que posava en qüestió si hi ha alguna cosa impossible.

Pel que fa als invents, el més ben valorat ha estat l'Hidrohibrid de Jaume Freixas, un aparell que redueix més d'un vint per cent el consum de combustible de qualsevol motor, també dels vehicles. L'hidrohibrid ha estat guardonat amb l'Attic d'Or, l'Attic dels inventors i la medalla del British Invention Show. D'altra banda, l'invent de Pedro García El-popet, un instrument metàl·lic per recollir tota mena d'objectes difícils d'agafar per la seva ubicació o per la seva tipologia, s'ha endut el premi del públic. 

PREMIS ATTIC 09: 

1 Premi Attic d'Or
Per aquella innovacio més rellevant en el sentit que el seu desenvolupament suposi una aportació decisiva en el seu respectiu àmbit o camp d'aplicació
Hidro-Híbrid: de Jordi Freixas

2 Premis Attic de Plata
Per aquelles innovacions que destaquin pel seu caire innovador i de notorietat
Premiats:
- Jamonero de Palanca: Bartolomé Gómez Mansilla
- Pedra que sura: Delfí Castañé

1 Premi especial Ciutat de Vilanova i la Geltrú
Premiat: Molí de Vent sense aspes: Jaume Garròs Bratella

1 British Invention Show Award Concedida pel prestigiós British Invention Show, el premi consiteix en una medalla de reconeixement així com la participació gratuïta al British INventuon Show que se celebrarà a Londres del 14 al 17 d'octubre de 2009.
Jurat Kein Kramer, director del Britsh Invention Show Award
Premiat: Hidro-Hibrid de Jordi Freixas

1 Premi de la Oficina Española de Patentes y Marcas Votat pels representants de la OEPM
Premiat: Bra Angel de Scott Dutton

1 Premi de la Cambra de Comerç a la Innovació Industrial i Comercial Concedida per la Cambra de Comerç de Barcelona, el premi consisteix en una placa de reconeixement a l'invent premiat.
Premiat: Pintura i laca temocromàtica de Javier Pajón

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00