Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/04/2015

Els nous cicles formatius a la ciutat i a la comarca, principal novetat de la fira Zona E

D'esquerre a dreta, la regidora d'Educació, Ariadna Llorens i l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras          D'esquerre a dreta, la regidora d'Educació, Ariadna Llorens i l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras

La importància de la formació professional i les noves ofertes en aquest àmbit, centren la cinquena edició de la fira que s'ha celebrat a la capital del Garraf

La cinquena edició de la Fira Zona E. Sortides Educatives i Professionals del Garraf s'ha celebrat enguany amb novetats importants per a la ciutat i la comarca en l'àmbit educatiu que es concreten en el nou CFGM dual de Manteniment electromecànic perfil professional de vaixells d'esbarjo i serveis portuaris a l'Institut Lluch i Rafecas; un nou CFGS d'Educació Infantil a l'escola Santa Teresa; el pas a CFGM dual del cicle de Gestió Administrativa que feia l'escola Santa Teresa i el nou CFGS d'Animació socio-cultural i turística dual de l'Institut Alexandre Galí de Sant Pere de Ribes-Les Roquetes.

La regidora d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens, ha fet balanç de la fira i dels actes previs en la compareixença que el Govern municipal fa habitualment davant els mitjans de comunicació i ha destacat com a novetats de la Fira E 2015 "el nou cicle dual de manteniment nàutic a l'Institut Lluch i Rafecas; el nou Cicle de Grau Superior d'Educació Infantil a l'escola Santa Teresa i el nou Cicle de Grau Superior d'Animació socio-cultural i turística en modalitat dual de l'Institut Alexandre Galí". Així mateix, Ariadna Llorens ha destacat el nombre de visitants, "més d'un miler, concretament 1016, han estat alumnes dels diferents centres educatius de la ciutat i la comarca i aproximadament unes 1500 persones més s'hi han acostat durant dijous i divendres". A més, ha explicat la regidora d'Educació, durant la Zona E, "al voltant de 200 persones han participat també de les activitats paral·leles". 

La cinquena Fira Zona E ha acollit quasi tota l'oferta formativa reglada amb què compta la comarcal del Garraf i la seva àrea d'influència, la qual cosa, segons ha afirmat l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, "permet als joves i a les seves famílies conèixer de primera mà totes les opcions al seu abast en finalitzar l'etapa d'educació obligatòria i poder decidir la continuació del seu recorregut acadèmic i quines disciplines o capacitats volen desenvolupar". Neus Lloveras ha posat l'accent en la importància de l'etapa d'Educació Secundària Obligatòria que "coincideix amb un moment clau del creixement i desenvolupament dels joves en el seu camí a la maduresa". Segons l'alcaldessa de VNG, la fira Zona E amb aquesta clara vocació d'informació, assessorament i divulgació de les ofertes educatives i professionals del territori "encaixa a la perfecció amb la nostra vocació de capitalitat i ciutat que aposta per la promoció del coneixement".

Sobre l'evolució de la ciutat en l'àmbit dels ensenyaments professionals, la regidora d'Educació, Ariadna Llorens, ha afirmat que "hem fet un salt qualitatiu en l'àmbit de l'FP a la ciutat i a la comarca que va molt en línia coincident amb les dinàmiques que se segueixen a Europa on predomina una formació més professionalitzadora".

Àlbum de fotos de la fira Zona E 2015
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00