Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/11/2013

Quinze joves es formen com a auxliars de fleca i pastisseria amb un nou PQPI que ofereix l'IMET

 La regidora d'Ocupació, Ariadna Llorens, amb els alumnes del nou PQPI de fleca i pastisseria    La regidora d'Ocupació, Ariadna Llorens, amb els alumnes del nou PQPI de fleca i pastisseria

El curs es realitza 100% amb recursos municipals i pretén oferir als joves, d'entre 16 i 24 anys, una sortida laboral i també l'oportunitat de retornar al sistema educatiu

Quinze joves d'entre 16 i 24 anys que no han obtingut el graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO) tenen l'oportunitat de formar-se i preparar-se per accedir a sectors productius i de serveis vinculats a l'hostaleria i la restauració. Es tracta del nou curs del Programa de Qualificació Inicial (PQPI) d'auxiliar de pastisseria i fleca que imparteix l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú que es va posar en marxa el 30 de setembre i finalitzarà 30 de juny de l'any vinent.

En total són 885 hores de formació repartides en diferents mòduls teòrico-pràctics impartits per professorat especialitzat. A les 410 hores d'ofici i les 200 hores de pràctiques en empreses, del primer mòdul, s'hi afegeix un segon mòdul de 275 hores de matèries troncals com matemàtiques; llengua catalana; TIC; entorn, empresa i treball i Orientació professional. A més, de forma opcional també se'ls ofereix l'oportunitat d'obtenir el graduat en ESO (GESO) a través de l'Escola d'Adults Teresa Mañé o bé de l'Institut Obert de Catalunya (IOC).

La regidora d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens, ha estat aquest matí a l'obrador on es realitza la formació pràctica del curs, a càrrec del mestre flequer Jordi Morera, i ha encoratjat els nois i noies a "aprofitar l'oportunitat que estan tenint d'aprendre un ofici i una professió i al mateix temps poder accedir a un cicle formatiu de la branca de la restauració o l'hoteleria" un cop finalitzat aquest programa. La regidora d'Ocupació ha destacat la "voluntat educativa i professionalitzadora que té aquest programa, el qual està finançat integrament per l'IMET i l'Ajuntament de VNG". Així mateix, Ariadna Llorens ha explicat que "aquest és un projecte interessant perquè permet també la integració de joves amb algun tipus de malaltia mental provinent del programa MATÍ".

Aquest nou PQPI és específic de la ciutat i se suma als altres quatre programes de qualificació inicial que ja s'estan realitzant conjuntament amb els instituts Joaquim Mir i Lluch i Rafecas de la ciutat, en àmbits com l'electricitat; l'electromecànica; administració i comerç i sistemes informàtics. La iniciativa, segons ha explicat la regidora d'Ocupació va sorgir del mateix Gremi de Flequers de la província de Barcelona en detectar la necessitat de comptar amb joves formats en aquest àmbit "en un moment en que el sector ha tornat cap als orígens i els forns es diferencien d'altres comerços de venda de pa, pel retorn a una fabricació més artesana". Per a la regidora Llorens ens trobem davant un canvi de paradigma en que "s'incrementa la demanda de llocs de treball en aquest nou nínxol professional".

Sortides professionals
El PQPI d'auxiliar de pastisseria i fleca forma l'alumnat com a ajudants en sectors productius i de prestació de serveis en l'àmbit de l'hostaleria i la restauració, en els quals es desenvolupen processos de preelaboració, elaboració i conservació de productes de pastisseria i en botigues especialitzades on es comercialitzin productes de pastisseria i fleca.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00