Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/11/2009

Èxit de la primera edició de Blanc

Festival Blanc. L'auditori de Neàpolis, ple  L'auditori de Neàpolis, ple

El festival de disseny gràfic ha donat a conèixer VNG en el món de la creació per a la comunicació visual, reunit a Neàpolis

L'organització del Festival de Disseny Gràfic de Catalunya, Blanc, celebra l'èxit de la primera edició, celebrada a Vilanova i la Geltrú divendres i dissabte passats. Els dissenyadors locals Raúl Ramos i David d'Éboli i l'organisme municipal Neàpolis han promogut aquest certamen, amb l'objectiu de posar en primera línia el treball del sector i alhora exportar el nom de la capital del Garraf a altres zones de l'Estat. Ambdues intencions s'han assolit.

Entre 350 i 400 persones van moure's durant els dos dies de festival per l'edifici Neàpolis, per participar en els tallers o en les conferències programades. Bona part dels assistents eren de fora de Vilanova i la Geltrú, de manera que Blanc ha estat una oportunitat per conèixer la ciutat. "És un d'aquells esdeveniments que projecten una important imatge de la ciutat de portes enfora, sobretot ha tingut un ampli ressò en el món del disseny gràfic i la comunicació", ha manifestat el segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro. De fet, Blanc ha estat present en les publicacions especialitzades d'arreu de l'Estat.

D'altra banda, la celebració del festival també ha contribuït a la dinamització econòmica de la ciutat, ja que bona part dels assistents foranis s'hi han allotjat i han aprofitat per visitar-la. "Donar a conèixer Vilanova i la Geltrú també era un dels nostres objectius", explica Raúl Ramos. Segons el dissenyador, alguns dels participants se sorprenien que un certamen d'aquestes característiques, amb els estudis més destacats de la comunicació visual, no tingués lloc en una gran capital. "Per a nosaltres és més interessant fer-lo aquí -ha argumentat-, perquè inclou la idea de fer una escapada".

Tant els workshops com les conferències van omplir el límit de places. De fet, ja no quedaven entrades des de feia dues setmanes. Segons els organitzadors, les valoracions rebudes divendres i dissabte desprenien una gran satisfacció dels assistents. "El nivell dels conferenciants i dels tallers ha estat molt alt", ha explicat Raúl Ramos, que també ha destacat la tasca de totes les parts implicades en l'organització. "S'han valorat molt bé detalls com l'actuació d'una banda de música en els minuts d'espera entre conferències", ha afirmat. La primera edició de Blanc ha comptat amb reconegudes empreses que treballen amb el disseny gràfic, com Vasava, *S,C,P,F, Multitouch, Baselab o Summa, entre moltes d'altres. El desenvolupament de Blanc es va poder seguir pel Twitter. Per a més informació, consulteu la web http://blancfestival.com.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00