Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/03/2015

Els camps de concentració, al Museu del Ferrocarril

Enric Garriga i Pilar García van signar l'acord de col·laboració    Enric Garriga i Pilar García van signar l'acord de col·laboració

El Museu acull dues exposicions i signa un acord de col·laboració amb l'Amical de Mauthausen per crear un centre de documentació i consulta sobre la deportació als camps nazis

Vilanova participa molt activament en el Projecte Buchenwald, i mostra d'això és la implicació del Museu del Ferrocarril, que aquesta setmana ha fet un pas més signant un conveni amb l'Amical de Mauthausen per crear a la biblioteca del museu un centre de documentació i consulta sobre la deportació als camps nazis, i per oferir un espai de divulgació de la memòria històrica i el ferrocarril, a més de ser la seu habitual de les reunions del Projecte Buchenwald.

La regidora de Serveis Socials, Medi Ambient i Esports, Blanca Albà, va assistir dimarts a l'acte que incloïa la signatura de l'acord, la inauguració de dues exposicions, i la presentació del llibre "Les 7 caixes" per part de la seva autora, Dory Sontheimer.

La primera exposició, "Mauthausen crònica gràfica" és una selecció d'imatges procedents del camp de concentració de Mauthausen que forma part del fons dipositat al Museu d'Història de Catalunya per l'Associació Amical de Mauthausen. Es podrà visitar fins al 30 de juny.

L'altra mostra, titulada "Els camps de concentració: la mirada del jovent, premi Marcel·lí Garriga", recull fotografies i el punt de vista sobre els camps dels estudiants que els han visitat. Al febrer van ser els alumnes de l'institut Lluch i Rafecas els que van visitar els camps de concentració de Buchenwald i Dora, i al juny ho faran els alumnes del Dolors Mallafrè.

L'acte de dimarts també va comptar amb els parlaments del vilanoví Enric Garriga, president de l'Amical de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme d'Espanya; i de Pilar Garcia, directora del Museu del Ferrocarril.
L'acte es va completar amb la conferència de Dory Sontheimer, autora del llibre "Les 7 caixes", que narra la història de la seva família perseguida pel nazisme.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00