Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/09/2012

El Ple rebutja crear les comissions d'estudi pel canvi de gestió de VNG Aparcaments i l'Aigua

 La votació de les comissions d'estudi pel canvi de gestió, en el ple de setembre      La votació de les comissions d'estudi pel canvi de gestió, en el ple de setembre

Encarna Grifell, del PSC, s'acomiada com a regidora amb els bon desitjos i agraïments de tot el ple

 Els partits a l'oposició de l'Ajuntament de VNG van rebutjar en bloc la creació de les comissions d'estudi pel canvi de model de gestió de les companyies municipals d'aparcaments i de l'aigua. L'ordre del dia del ple de setembre incloïa aquest dos punts que van votar en contra els regidors i regidores del PSC, el PP, la CUP i IC-V.

El Govern va defensar la proposta com la mesura menys dolorosa per solucionar els problemes de liquiditat. El regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Gargallo, va argumentar el possible canvi de gestió dient que en cap cas la concessió implicaria necessàriament baixada de qualitat en els serveis ni pujada de preus. Gargallo va apel·lar al sentit de la responsabilitat de les diferents formacions polítiques i va advertir sobre les conseqüències de la no aprovació de les propostes. "Ara caldrà reduir el dèficit amb estalvi pressupostari, i això tindrà una afectació directa en els serveis que presta l'Ajuntament". El regidor d'Hisenda va advertir sobre la inevitabilitat d'aplicar mesures molt més dràstiques d'ara en endavant, "no ens agrada, però no hi ha més alternatives".

La portaveu d'Iniciativa per Catalunya-Verds, Iolanda Sánchez, va refusar portar la discussió al terreny de les xifres i va optar per les argumentacions polítiques. Sánchez va donar tres raons per explicar el seu vot en contra del canvi de gestió. Per un costat va defensar la gestió pública dels serveis públics perquè "impliquen un retorn del benefici a la col·lectivitat". La regidora d'IC-V també va voler defugir de les argumentacions dels tipus "no hi ha més remei" i va demanar "treballar per trobar alternatives noves i atrevides" com per exemple un "pacte fiscal a la vilanovina".

La Candidatura d'Unitat Popular, la CUP, a través dels seu portaveu, Quim Arrufat, va voler posar de relleu que la remunicipalització de serveis és un eix estratègic de totes les candidatures d'unitat popular i que, per a ells, els serveis públics han d'esdevenir "un element de transformació, de canvi social per fer una societat més justa i equitativa". Malgrat estar clarament en contra d'estudiar la possibilitat de passar a mans privades la gestió de les dues empreses municipals, Arrufat va apuntar dues propostes. Per un costat es va mostrar disposat a parlar sobre la gestió dels aparcaments soterrats i per l'altra va suggerir cercar petits inversors entre la ciutadania per la companyia d'Aigües. "Que el 40-45% de l'Aigua es convertís en accions, creiem que alguna fòrmula ha de poder existir".

Santi Rodríguez, en nom del Partit Popular, va començar la seva intervenció defugint apriorismes. "El PP creu que hi ha fórmules des gestió públiques i privades i cadascuna té els seus avantatges i inconvenients". Rodríguez va defensar com "aconsellable" mantenir les dues empreses sota el control de l'Ajuntament per les seves peculiaritats. Sobre la gestió per part d'una empresa privada va dir que "al final qui ho pagaria serien els ciutadans".

Per Joan Ignasi Elena, del Partit dels Socialistes de Catalunya, PSC, perdre el control de VNG Aparcaments i la Companyia d'Aigües "és un error estratègic per la ciutat. Empitjora el servei perquè la rendibilitat passa per davant de la qualitat". Elena també va voler rebatre les acusacions del govern actual pel que fa a la gestió del govern anterior dient que "hi ha hagut vocació de generar cert alarmisme. Creiem que la xifra del dèficit és menor".

En nom de Convergència i Unió, Francesc Sánchez, va retreure al tripartit la manca de reacció davant de la crisi en els seus inicis. "Si haguessin pres les mesures ara no ens trobaríem així. És evident que les empreses funcionen bé, el problema son els seus 12 anys de govern". Sánchez va continuar dient que la millor manera de salvaguardar els serveis públics era gestionant-los bé i va posar de relleu la gravetat de la situació econòmica actual. "No ens podem plantejar la ideologia, ens hem de plantejar la supervivència".

A banda dels punts sobre la gestió d'empreses municipals, un altre dels moments destacats de la sessió va ser la dimissió d'Encarna Grifell com a regidora. Grifell va explicar que era una renúncia obligada per raons de treball i va agrair a tècnics, polítics i entitats "haver-me permès per aquesta feina tant enriquidora i poc valorada". Grifell va reivindicar el dret de totes les persones a defensar les seves idees amb l'acció política i va afirmar que no renunciarà a "construir un món millor i una societat més justa, on els vulnerables tinguin oportunitats". 

Ple de setembre, Encarna

En nom de tot el ple i de la ciutat, l'alcaldessa, Neus Lloveras, va agrair la tasca d'Encarna Grifell, li va desitjar molts èxits i en va destacar "la seva gran professionalitat i sobretot la seva gran humanitat".

Encarna Grifell era regidora des de l'any 2007 i va formar part del govern local en el mandat 2007-2011.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00