Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/12/2013

El turó de Sant Cristòfol a finals del segle XIX, tema escollit per l'Associació Pessebrista per al pessebre de la plaça de la Vila

Exposició dels pessebres de l'Associació Pessebrista de VNG Exposició dels pessebres de l'Associació Pessebrista de VNG

La instal·lació s'inaugurarà divendres 13, diada de Santa Llúcia, amb la tradicional cantada de nadales

Com cada any, l'Associació Pessebrista de Vilanova i la Geltrú ha dissenyat i realitzat el pessebre instal·lat davant de l'Ajuntament. Com és tradicional, el muntatge estarà ambientat en entorns significatius de la ciutat. Enguany s'ha inspirat en el turó de Sant Cristòfol a finals del segle XIX. S'hi podran veure, a més a més dels elements tradicionals i significatius del Naixement, diverses edificacions tal i com es trobaven en aquella època: l'Ermita amb l'aspecte que tenia als voltants de l'any 1900, el Molí de Mar segons el projecte de l'any 1798 i que pocs anys després es va abandonar; el Far de l'any 1866, predecessor de l'actual, i la torre de guarda situada entre vinyes.

El pessebre s'inaugurarà divendres 13 de desembre, dia de Santa Llúcia, amb la tradicional cantada de nadales de les corals de la ciutat, i restarà instal·lat tots els dies fins al 7 de gener.

D'altra banda, dissabte 14 de desembre s'obrirà al públic l'exposició dels pessebres de l'Associació Pessebrista de Vilanova i la Getrú al local situat al carrer de Manuel de Cabanyes, 17.

L'Escola Municipal d'Art i Disseny de la ciutat (EMAID) ha col·laborat aquest any amb l'Associació fent el disseny del cartell. S'ha seleccionat el de Paula López, estudiant de 1r Curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Producte Gràfic Interactiu, pel seu impacte visual, la simplicitat d'elements i la tècnica emprada en la realització. El cartell serà distribuït pels comerços del centre de la ciutat.

Del 16 al 19 de desembre diverses escoles de la ciutat han programat visites dels més menuts als diorames d'aquesta exposició. Un total de 18 grups de P3 fins a 6è hi passaran, amb la finalitat de promoure les antigues tradicions del Nadal i donar a conèixer als més petits l'art del pessebrisme.

L'exposició es podrà visitar fins al dia 17 de gener, de dilluns a dissabte de 18.00 a 20.30 h i els diumenges i festius de 12 a 14 h i de 18.00 a 20.30 h.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00