Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/11/2008

Mantenir l'alerta davant del VIH és l'objectiu de la Celebració del Dia Mundial de la Sida

Ajuntament i entitats han treballat conjuntament per fer el programa d'activitats Ajuntament i entitats han treballat conjuntament per fer el programa d'activitats

Les regidories de Salut, Joventut i Cooperació organitzen les activitats conjuntament amb l'IReS, l'Institut Català de la Salut, Ajuda en Acció, Espavila i Cornucòpia

No baixar la guàrdia en front la SIDA i reforçar la prevenció entre la gent jove són els dos objectius bàsics dels actes organitzats al voltant del Dia Mundial de la SIDA, que se celebrarà l'1 de desembre.

La regidora de Serveis socials, Salut i Convivència, Encarna Grifell va explicar ahir en la presentació de les activitats que 'ha baixat molt la percepció de risc entre la població, pels avenços científics, però cal estar alerta i no baixar la guàrdia'.

Cada any es detecten a Catalunya 2.000 nous cassos d'infecció de VIH. L'Ajuntament de Vilanova treballa conjuntament amb altres entitats per fer activitats de prevenció, sensibilització i actuació, especialment entre el col·lectiu jove.

Una projecció de documentals i un concert són dues de les activitats organitzades per col·lectius joves de la ciutat i que s'inclouen en el programa. Josep Tomàs Àlvaro, regidor de Desenvolupament local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, va explicar que 'aprofitant la música com a punt de trobada volem fer que la gent jove prengui consciència del que pot representar no prendre mesures'. El concert d'homenatge al Doctor Condom, organitzat pel col·lectiu Espavila, dissabte a l'Envelat, regalarà un preservatiu i una consumició amb l'entrada.

La regidora de Governança, Participació i Medi ambient, Iolanda Sánchez, per la seva banda, va voler destacar que 'dels 40 milions d'afectats per la SIDA a tot el món, el 80% viuen en països no desenvolupats'. Per això Sánchez va reclamar una reflexió al voltant del Dia Mundial de la Sida i més cooperació per tal de pal·liar la problemàtica socioeconòmica afegida que comporta la malaltia en aquests països.

Una de les activitats més destacades es durà a terme el dia 1 de desembre, al CAP Jaume I. Es tracta de la prova ràpida de detecció del VIH que es podrà fer gratuïtament al primer pis del Centre d'Assistència Primària. Segons Elisenda Prats, coordinadora del programa d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva de l'ICS, 'és la primera experiència a la comarca, no sabem que passarà, esperem poder consolidar aquest servei'.

Eva Montes, de l'Institut de Reinserció Social (IReS), va explicar que els tallers per fomentar una sexualitat saludable es duen a terme tot l'any i que el més important és tant prevenir la transmissió de malalties sexuals com els embarassos no desitjats. En un any han passat per aquests tallers 1.722 nois i noies.

Lluïsa Arranz, d'Ajuda en Acció, va valorar molt positivament la tasca conjunta de totes les entitats i de les regidories. Des d'ahir, 24 de novembre, es pot visitar al Centre Cívic de la Geltrú l'exposició 'Dona i SIDA' promoguda per aquesta associació.

El programa d'activitats al voltant del Dia Mundial de la SIDA inclou exposicions, tallers per infants, mostres de material documental, música, projeccions i el programa 'una metxa, una esperança' de 'Perruquers contra la SIDA'.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00