Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/09/2013

Acaba la temporada de bany

El govern vol treure profit de la qualitat de les platges de la ciutat  El govern vol treure profit de la qualitat de les platges de la ciutat

Valoració positiva de la temporada de bany a les platges de Vilanova. Els socorristes han fet gairebé un 25% menys d'assistències als usuaris, que es mostren més conscienciats

A l'espera de finalitzar la temporada de bany el dia 30 de setembre, la regidoria de Serveis Viaris i Mobilitat fa una valoració positiva d'aquest 2013 a les platges vilanovines. I és que s'han assolit tots els objectius que l'Ajuntament es va marcar a principi de la temporada, tant pel que fa a la promoció de les platges, com als guardons i certificats, com a la formació.

Entre el 15 de maig i el 31 d'agost, el servei de socorrisme ha fet 1.701 accions preventives, 8 evacuacions amb ambulància i 730 assistències, entre les quals destaquen les picades de meduses, altres picades i al·lèrgies, lipotímies, ferides, cremades solars o contusions. Val a dir que el dia 6 d'agost va morir una dona de 52 anys que va patir una lipotímia dins l'aigua.

El servei de vigilància, salvament i socorrisme de les platges ha reduït les assistències als usuaris de les platges en un 24,66% respecte l'any passat, tot i haver baixat les accions preventives en un 21,32%. Segons la regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria García, "això significa que els usuaris de les platges prenen consciència dels suggeriments i advertències dels socorristes i els recorden d'un any per l'altre. Les accions preventives que es fan cada any han fet que la gent segueixi les normes".

Aquest any l'Ajuntament ha tramitat la certificació "SICTED, Qualitat en destinació" i els guardons "ECOPLAYAS" i "BANDERA BLAVA", i ha continuat treballant en la millora contínua per tal de poder garantir el respecte pel medi ambient, així com la qualitat de tots i cadascun dels serveis que es presten a les platges, de la mateixa manera que en anys anteriors. La regidoria de Serveis Viaris i Mobilitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a l'inici de la temporada de bany va informar que aquest any no s'auditarien les certificacions de qualitat "Q de Qualitat" ni les ambientals "ISO 14001 i EMAS". Tot i així, la política de gestió de les platges no ha experimentat cap canvi, ja que s'ha adaptat la millora contínua a les necessitats de les platges i als recursos que podia prestar l'Ajuntament.

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, ha recordat que "des de l'Ajuntament fem campanyes de promoció per posar Vilanova al mapa. Ara ens haurem de centrar en donar a conèixer les nostres platges i la seva excel·lent qualitat. Són còmodes, amples, netes i segures. Cal treure el màxim profit d'aquest punt fort de la ciutat". En aquest sentit, cal destacar que aquest any els serveis municipals han rebut trucades per part d'usuaris de les platges felicitant les ràpides respostes davant reclamacions efectuades, així com per la prestació d'alguns dels serveis com el servei de manteniment de les instal·lacions, la neteja dels lavabos, la qualitat de serveis dels xiringuitos, el servei de cadira amfíbia i el servei de socorrisme en general.

Pel que fa als xiringuitos, han fet un sobreesforç per poder organitzar un calendari d'activitats diverses per tal que les platges es converteixin en un lloc on poder anar a passar una estona agradable les nits d'estiu, i evitar que tant ciutadans com visitants hagin de desplaçar-se a localitats veïnes.

Cal recordar que, amb l'objectiu que es pugui realitzar el més ampli ventall d'activitats a les platges durant l'estiu, el ple municipal va aprovar la modificació de l'ordenança municipal de les platges.
En aquest sentit, les consultes que s'han rebut per part dels usuaris de les platges són les habituals d'altres anys, preguntant per l'horari en que poden romandre els gossos a les platges (ho consulten tant els propietaris que volen portar el seu animal a la platja, com persones que se senten molestes amb la seva presència), i també es consulta sobre l'horari i llocs on es permet la pesca.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00