Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/05/2012

Dijous, divendres i dissabte, la Fira zona E, a la plaça de la Vila

 Imatge de les carpes a la plaça de la Vila, prèviament a l'ajornament de la fira Zona E a l'abril       Imatge de les carpes a la plaça de la Vila, prèviament a l'ajornament de la fira Zona E a l'abril

La mostra d'ensenyament postobligatori, que es va haver d'ajornar fa un mes, s'adreça a joves al final de l'educació secundària obligatòria

Aquest dijous, divendres i dissabte la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú acollirà la celebració de la segona edició de la Fira d'ensenyament postobligatori Zona E. Aquesta mostra, que es va haver d'ajornar fa un mes, per qüestions derivades de la climatologia, s'adreça principalment als nois i noies que es troben al final de l'etapa d'educació secundària obligatòria i a les seves famílies.

La inauguració de la fira es farà aquest dijous a les 18 h i estarà oberta al públic fins dissabte al vespre. La conferència inaugural, prevista per a les 18.45 h, se celebrarà al Teatre Círcol Catòlic i durà per títol 'Formació i Ocupació en temps de crisi', a càrrec del director general de la Fundació Centre d'Iniciatives i Recerques Europees de la Mediterrània CIREM), Oriol Homs.

La fira acull tota l'oferta formativa postobligatòria i superior que es pot cursar a VNG i a la comarca del Garraf. Així doncs, a més dels instituts, universitat i institucions i administracions públiques de la capital del Garraf que disposen de formació reglada també hi podrem trobar la formació no reglada, ocupacional i contínua, així com els ajuntaments de Sitges, Sant Pere de Ribes i el Consell Comarcal del Garraf o la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Enguany la mostra educativa té com a lema 'Tria el teu futur' perquè, segons han destacat les persones que formen la Comissió Zona E, encarregada de l'organtizació de la fira, "és molt important conèixer les diferents opcions a l'abast dels joves i triar bé la formació per tenir un futur labora d'èxit".

Activitats de la Fira Zona E
A banda de la conferència inaugural la mostra presenta propostes formatives i informatives d'interès com la Jornada sobre Cultura Emprenedora que se celebrarà divendres, 11 de maig, a partir de les 9.30 h, a la Biblioteca Joan Oliva. Durant la jornada es realitzarà la taula rodona 'Emprendre per vocació o per necessitat' i es presentaran diferents experiències d'emprenedoria als centres educatius.

Quant a l'acte de cloenda que es farà dissabte 12 de maig comptarà també amb una conferència, al Teatre Círcol Catòlic, a càrrec del secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina, qui parlarà de la importància de fer una bona elecció formativa. La seva conferència du per títol 'Tria bé: formació és futur. Deu qüestions bàsiques per escollir estudis'. A continuació hi haurà l'actuació musical a càrrec de l'alumnat de l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00