Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/07/2014

El govern aposta per mantenir el CEM Parc del Garraf i l'Esportiu La Piscina

 Blanca Albà i Neus Lloveras Blanca Albà i Neus Lloveras

El ple aprova amb urgència una part del refinançament del deute per garantir que els treballadors/es puguin cobrar la nòmina

El Ple de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va aprovar dilluns, per la via d'urgència, el refinançament dels tres préstecs que l'empresa concessionària del Complex Esportiu Municipal Parc del Garraf i de l'Esportiu La Piscina té amb l'entitat financera Bankia, per un valor superior als 8 milions i mig d'euros. A més, la concessionària també té un deute acumulat de 2 milions d'euros. D'aquests la meitat correspon a petits proveïdors i l'altre meitat a l'ajuntament en concepte de despeses de llum i aigua.

La regidora d'Esports Blanca Albà, ha explicat que quan a l'abril de 2013 es requereix a l'empresa concessionària que faci efectives les obres de reforma de la piscina municipal, tal i com quedava recollit en les bases de l'acord, és quan el govern s'adona que hi ha problemes econòmics molt més importants dels que s'havien manifestat en les reunions dutes a terme en el darrer any, i que no havien sortit del tot a la llum. A partir d'aquell moment, i amb la clara voluntat en tot moment de mantenir aquest servei a la ciutat, és quan s'elabora un Pla de Viabilitat que ho faci possible. "Nosaltres presentem al maig un Pla de Viabilitat i l'empresa en presenta un altre. Ara estem acabant de tancar i posar-nos d'acord en els 140 punts del Pla que, a més, inclou un conveni de 15 punts, ja que volem portar-lo per a la seva aprovació en el Ple Municipal del 28 de juliol".

Albà ha volgut explicat que la urgència de dilluns la va provocar un comunicat dels treballadors i treballadores on s'informava al govern que l'empresa només els havia pagat un 25% de la seva nòmina del mes de juny. "El nostre objectiu era fer tot el possible per salvaguardar els drets dels treballadors i treballadores, i alhora entenem que pot suposar un gest de bona voluntat, de cara Bankia, perquè l'entitat vegi que l'Ajuntament creu en el Pla de Viabilitat".

La regidora ha explicat que el punt aprovat pel Ple és només una petita part del Pla de Viabilitat que s'està acabant de definir, i que ha de permetre preservar els llocs de treball, els més de sis mil abonats, i els dos equipaments "En dos anys hem perdut 2.200 abonats, sigui per la crisi, noves tendències esportives o perquè la concessionària no s'ha adaptat a les noves necessitats, oferint nous serveis als usuaris. Si bé el nombre d'abonats ha descendit lleugerament a La Piscina, la pèrdua al Parc del Garraf ha estat més significativa. El Pla, doncs, preveu recuperar el major nombre d'abonats, tot i que sense l'expectativa d'arribar al màxim, que va ser a l'octubre de 2011 quan la xifra va arribar als 8.375 abonats".

L'Alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha volgut destacar el treball que s'ha fet des del govern municipal per salvar el servei i ha demanat responsabilitat a tots els grups municipals. "És un projecte que pot ser viable, tot i que calen molts retocs. És per això que demano responsabilitat i treball conjunt amb la intenció de salvar el servei. Demano que tots treballem per a la ciutat".

En aquest sentit, la regidora d'Esports ha dit que en tot aquest temps no ha volgut parlar de responsabilitats del passat, ni polític ni de l'empresa. "Hem posat per davant de tot salvar el servei, partint de zero i anant tots a una. No trobarem ningú que es vulgui fer càrrec d'una concessió que té un deute bancari de més de 8 milions i mig d'euros, i unes pèrdues acumulades al voltant de dos milions mes".

El Pla de Viabilitat contempla punts com el refinançament del deute, treballs de millora, el control i el seguiment sobre funcionament de la concessionària, obres a la piscina, ampliació de les pistes de pàdel, o el retorn de les factures de subministrament d'aigua i llum, entre d'altres.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00