Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/09/2009

El Govern municipal referma el suport a les persones afectades per la crisi i treballa perquè la ciutat surti reforçada de la situació econòmica actual

Iolanda Sánchez, Joan Ignasi Elena i Tomàs Álvaro      Iolanda Sánchez, Joan Ignasi Elena i Tomàs Álvaro

L'alcalde, la primera tinent d'alcalde i el segon tinent d'alcalde inicien el curs polític valorant positivament la primera fase de les obres del FEIL i avançant noves actuacions per la tardor

Les mesures per ajudar a pal·liar els efectes de la crisi segueixen sent la màxima prioritat del Govern de Vilanova i la Geltrú. L'alcalde i els tinents d'alcalde han iniciat el curs polític reiterant el compromís municipal amb les persones afectades per la situació econòmica. Joan Ignasi Elena ha explicat que "estem treballant en molt àmbits per intentar limitar els efectes d'aquest dura crisi: en el treball de la formació i la mediació, amb beques, amb mes ajuts i estant al costat de les empreses, dels comitès d'empresa que estan en moments difícils".

L'alcalde també ha parlat del paper de l'obra pública en la reactivació econòmica. Elena ha recordat que l'any 2009 a VNG s'hi invertiran 30 milions d'euros i que la majoria de contractes i subcontractes han estat per empreses de la ciutat. En aquest sentit ha valorat positivament la primera fase de les obres del FEIL i ha anunciat per aquesta tardor l'inici d'obres importants per la ciutat com la construcció del nou auditori, la represa de les obres de la Plataforma de Serveis i una nova fase de la Llei de Barris que inclou la plaça de les Neus.

D'altra banda, Joan Ignasi Elena ha explicat les apostes del Govern per sortir de la crisi, que passen per generar espais d'activitat econòmica a l'Eixample Nord i a Santa Magdalena, però també per aliances estratègiques amb la universitat per desenvolupar tecnologies en l'àmbit de les dependències, per exemple. "Estem preparant la ciutat pel futur, per després de la crisi en molts ordres: millorant i dignificant l'espai públic perquè la nostra ciutat segueixi sent punt d'atracció, desenvolupant sòl industrial, treballant en la formació". Elena s'ha mostrat "engrescat" amb el futur perquè "estem preparant la ciutat perquè tingui més oportunitats, sigui econòmicament més capital, més forta del que és en aquests moments".

Un moment important de l'activitat política local en les properes setmanes serà el Ple de l'estat de la ciutat, que es durà a terme el 21 de setembre. Per altra banda, el Govern iniciarà aquest mateix mes xerrades explicant el Pla de Mandat en els diferents barris.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00