Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/03/2012

Neix l'Associació de Periodistes del Garraf

APG APG

L'APG es presentarà el proper 23 de març en el marc dels premis de La Nit Canallesca

El col·lectiu de periodistes de la comarca del Garraf ha posat en marxa una associació que pretén unir esforços en la defensa del sector de la comunicació en temps convulsos, on la precarietat laboral, el tancament de mitjans i els acomiadaments estan a l'ordre del dia. L'Associació de Periodistes del Garraf (APG), que es presentarà el proper 23 de març en el marc dels premis de La Nit Canallesca, vol agrupar professionals, tant dels mitjans de comunicació com dels gabinets de premsa, que exerceixen i/o resideixen a la comarca del Garraf per reflexionar sobre el futur dels mitjans, les noves oportunitats laborals i la dignificació de l'ofici.

L'APG neix per vetllar per la millora de les condicions en què els professionals de la informació duen a terme el seu treball i per garantir la independència i la llibertat informativa, en benefici d'una societat més lliure i democràtica. A més, l'entitat oferirà diversos serveis als seus socis com ara cursos de formació per al perfeccionament o el reciclatge professional, una borsa de treball i una redacció oberta per als periodistes que no tinguin un espai físic a la comarca i fan teletreball.

També vol contribuir en la dinamització social de la comarca amb l'organització de conferències i taules rodones per reflexionar i debatre qüestions d'actualitat interessants per al Garraf.

L'associació (www.periodistesgarraf.org) disposa d'un espai web on ha publicat la seva declaració de principis, entre els que destaca, per exemple, la defensa que "davant l'escepticisme i la desconfiança expressats per amplis sectors respecte la tasca dels i les periodistes cal que hi hagi un esforç conjunt que, si no impulsi, almenys permeti, un periodisme de qualitat que ha d'informar la societat de tots aquells aspectes sensibles, a partir d'oferir diversos punts de vista en un contrast adequat, amb l'emergència d'aquelles veus que tenen menys presència en el món institucional però que són igualment partícips de l'actualitat de la qual es vol informar i que disposen de solucions elaborades des d'altres posicions a les hegemòniques".

L'APG ja compta amb el suport i la col·laboració de diversos ajuntaments de la comarca, així com de l'Associació d'Empresaris del Garraf, l'Alt Penedès i el Baix Penedès (ADEG), el Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Sindicat de Periodistes de Catalunya. La imatge gràfica i la identitat visual corporativa ha estat una tasca de l'estudi de disseny gràfic, Cocolia.

Per contactar amb l'Associació de Periodistes del Garraf podeu fer-ho a través del telèfon 644 452 453, la pàgina web www.periodistesgarraf.org, el correu electrònic info@periodistesgarraf.org o a través de les xarxes socials twitter i facebook www.twitter.com/Periodistes_APG i www.facebook.com/periodistesgarraf.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00