Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/05/2011

La Biblioteca Armand Cardona Torrandell acull l'exposició 'Amors Diversos'

Ramon Terrassa i Albert Sanabra   Ramon Terrassa i Albert Sanabra

La mostra, que s'ha inaugurat aquesta tarda amb la presència de Ramon Terrassa, fa un recorregut històric sobre l'homosexualitat i la transsexualitat al llarg de la història i la dificultat d'aquest col·lectiu per ser visible

L'Espai d'Equitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha portat l'exposició Amors Diversos a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell. La mostra, que s'ha inaugurat aquesta tarda, està editada pel Programa per al col·lectiu Gai, Lesbià i Transsexual, i fa un recorregut històric sobre l'homosexualitat i la transsexualitat al llarg de la història i la dificultat d'aquest col·lectiu per ser visible.

L'objectiu d'aquesta exposició és aconseguir que les i els espectadors coneguin la realitat d'aquestes persones i la lluita que han hagut de protagonitzar per reclamar el respecte pels seus drets, fer comprendre que la societat ha estat diversa des de sempre i demostrar que l'afectivitat i la sexualitat són necessitats universals que es poden viure de moltes maneres.

L'acte ha comptat amb la presència de Ramon Terrassa, secretari de Família del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, i Albert i Sanabra, cinquè tinent d'alcalde regidor d'Hisenda, Règim intern i Seguretat ciutadana.
 
Terrassa ha explicat que aquesta exposició "fomenta el respecte a la llibertat de les persones" i ha remarcat que "encara queda molta feina per fer". En aquest sentit, el secretari de Família ha destacat que la ubicació d'aquesta mostra a la biblioteca "permetrà que els i les joves coneguin aquesta realitat", i ha destacat que també seria important que la gent gran s'acostés a visitar l'exposició. 

Exposició 'Amors Diversos'
Per altra banda, Albert Sanabra ha destacat que "aquesta mostra ajudarà a informar-se a la ciutadania" i ha remarcat la importància de les iniciatives que es duen a terme des de l'Espai d'Equitat. 

Dia Internacional de la Salut de les Dones 
Demà dijous, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer acollirà, a les 19 hores, la conferència El meu cos a partir dels 50, que anirà a càrrec d'Esperança Aguilà, infermera, promotora de salut i agent d'igualtat del Programa Dones, Salut i Qualitat de Vida, i presidenta del Centre d'Anàlisi i Programes Sanitaris.

La xerrada, que s'emmarca en la celebració del Dia Internacional de la Salut de les Dones, tractarà diversos aspectes com les maneres de recuperar la bona imatge sense agredir el cos, la imatge de les dones als mitjans de comunicació, els estereotips de bellesa o la morbiditat de les dones majors de 50 anys, entre d'altres.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00