Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/03/2017

Vilanova i la Geltrú participa en el festival del mòbil YOMO Barcelona

L'empresa associada a Neàpolis, TECNOLAB i l'EPSEVG promouen la ciència i la tecnologia amb sengles activitats adreçades a infants i joves d'entre 10 i 16 anys

Coincidint amb el Mobile World Congress 2017, la capital catalana ha acollit el Festival del Mòbil YOMO Barcelona: Ciència i Tecnologia per a joves. Aquest ha estat un certamen adreçat a infants i joves estudiants d'entre 10 i 16 anys, que durant quatre dies ha servit d'aparador del sector STEAM (Science, Technology, engineering, mathematics) entre els joves que hi ha participat.

En aquesta promoció del coneixement tecnològic, eix vertebrador del YOMO Barcelona, Vilanova i la Geltrú hi ha participat a través de l'empresa TECNOLAB associada a l'Agència Pública d'Innovació Neàpolis i a través de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de VNG (EPSEVG).

Quant a la primera, TECNOLAB va ser una de les entitats seleccionades per realitzar dos workshops en aquest festival del mòbil. L'activitat proposada, ‘DIY:Construim una alarma', amb una cinquantena de participants, tenia per objectiu la creació d'una alarma mitjançant l'aprenentatge de com fer circuits elèctrics i components en un taller maker emmarcat en l'economia circular amb l'ús de materials reciclats. Sobre aquesta iniciativa, la regidora d'Innovació i TIC de l'Ajuntament de VNG ha manifestat que "està en mans dels més joves que en fem de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació perquè això determinarà el futur i la manera com podem generar benestar per a tots".
Yomo3
Pel que fa a la segona, l'EPSEVG va participar a YOMO Barcelona dins l'Espai Ciència amb una activitat de demostració dels nadons de robots dinosaure. Aquesta activitat consistia a ensenyar els joves l'interior i exterior d'aquests robots dinosaure: bateries, sensors, actuadors i elements de control que fan que aquests robots tinguin un comportament 'intel·ligent'. L'objectiu de l'activitat, segons fonts de l'EPSEVG és que els infants i joves vegin que per fer aquests robots calen enginyers i que si opten per estudiar a l'escola de la capital del Garraf algunes de les titulacions que ofereix podran treballar en projectes relacionats amb aquests robots o altres disciplines. L'EPSEVG actualment ofereix titulacions com el Grau en Enginyeria Mecànica; Grau en Enginyeria Elèctrica, Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, Grau en Enginyeria de Disseny Industrial i Desenvolupament del Producte i Grau en Enginyeria Informàtica.

Aquesta primera edició del YOMO Barcelona, on s'hi ha programat espectacles de teatre en viu, tallers interactius, activitats pràctiques i d'aprenentatge en base a les oportunitats professionals que ofereix l'ecosistema mòbil i del sector STEAM, ha rebut la visita de 20.000 escolars de Catalunya, entre els quals alguns instituts de VNG i, de l'estat espanyol.

yomo4

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00