Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/08/2007

Joves europeus debaten a VNG sobre les oportunitats en el món rural

Foto de grup al Saló de Plens Encarna Grifell i els joves s'han trobat al Saló de Plens

L'alcaldessa accidental, Encarna Grifell, els ha rebut aquest migdia a l'Ajuntament de la ciutat

Un grup de 34 nois i noies de sis estats d'Europa són aquests dies a VNG en una activitat organitzada per l'entitat Barcelona Voluntària. L'argument de la trobada és posar sobre la taula les dificultats i els avantatges amb què es topa la joventut en les zones rurals i intercanviar-se informació de les diferents iniciatives que es realitzen en els seus països. 

L'alcaldessa accidental de VNG, Encarna Grifell, ha rebut aquest migdia els joves a l'Ajuntament de la ciutat i els ha felicitat per la inquietud que manifesten en participar en projectes com aquest. Encarna Grifell els ha encoratjat a treballar en l'estada i ha assegurat que l'interès per conèixer altres llocs i altres maneres de fer "és el millor antídot contra la no-tolerància i els fanatismes". L'alcaldessa accidental ha dialogat amb els visitants, que s'han interessat sobretot per les polítiques municipals vers la joventut i per les opcions i les iniciatives que tenen els joves vilanovins de prendre part en la vida col·lectiva de la ciutat. 

Durant l'estada a VNG els joves debaten sobre què cal fer per poder ser actius en el desenvolupament de la societat des del medi rural, així com perquè no vegin únicament oportunitats en l'emigració a les zones urbanes. Els nois i noies, que s'han allotjat al Molí de Mar, provenen d'Eslovènia, Estònia, Grècia, Polònia, Portugal i diferents punts de l'Estat espanyol. Van arribar el dia 17 i se n'aniran el 25 d'agost. 

L'associació Barcelona Voluntària té com a una de les seves prioritats establir punts de trobada entre joves europeus. Aquesta activitat a VNG ha comptat amb el suport de la Comissió Europea.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00