Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/10/2010

Els gravats d'E.C.Ricart i de Josep Guinovart a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer

     Isabel Pla ha fet la presentació, juntament amb Carles Vicente de la Diputació,Maria Guinovart i les directores del Balaguer Isabel Pla ha fet la presentació, juntament amb Carles Vicente de la Diputació,Maria Guinovart i les directores del Balaguer

Les dues mostres, que s'inauguraran a finals d'octubre i es podran veure fins a principis de gener, acosten el treball i la tècnica d'aquests dos gravadors

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer inaugurarà a finals de mes dues exposicions relacionades amb el món i la tècnica del gravat.

La primera de les mostres s'anomena E. C. Ricart (1960-2010). Gravats , i és l'homenatge que la Biblioteca Víctor Balaguer vol fer a l'artista per commemorar el cinquantè aniversari de la seva mort. Tal i com ha explicat la directora de la Biblioteca Víctor Balaguer, Montserrat Comas, s'ha realitzat un procés de treball i catalogació dels gravats que formen part dels àlbums de proves de l'artista vilanoví. "Els objectius de la mostra són, a banda de la noticia que suposa el treball de catalogació, la contribució pro activa que fa la institució a la recerca, aplanant el terreny per seguir investigar a l'entorn del gravat d'E.C.Ricart". 

Gravat E.C.Ricart

El treball de catalogació, iniciat fa sis anys, s'ha dut a terme en tres etapes, durant les quals s'han referenciat les publicacions on apareixien els gravats, s'han digitalitzat els gravats (prop de 3.000) i, per últim, s'han afegit les dades relacionades amb cada gravat.

Per tal de mostrat tot aquest treball, l'exposició s'estructura en tres elements. El primer és la projecció continuada de 300 gravats digitalitzats, el segon és la possibilitat de consultar, mitjançant un ordinador de sala de la base de dades completa, i, en tercer lloc, s'ha recuperat una pel·lícula amb guió de Ferran Sanz i produïda per Canal Blau i la Biblioteca Museu Balaguer, de l'any 1993, que explica la vida i l'obra de l'artista.

La segona de les exposicions que acollirà la Biblioteca Museu Víctor Balaguer s'anomena Guinovart. Obra gràfica, de la planxa al paper. Es tracta d'una exposició itinerant produïda per l'Oficina de Patrimoni de la Diputació de Barcelona, que presenta una selecció de 38 obres de Josep Guinovart, entre les quals hi ha serigrafies, gravats i litografies. La filla de l'artista i comissaria de l'exposició, ha destacat la qualitat d'aquesta mostra que permet donar a conèixer les tècniques de Guinovart, més enllà dels pinzells i la pintura. "Aquest projecte recull una vessant educativa, i permet una lectura cronològica de les tècniques utilitzades per Guinovart, el gravat, la serigrafia i la litografia".

Josep Guinovart, Llaurats

El Museu Balaguer ja exhibeix a la Sala d'Art Contemporani algunes de les seves pintures i cal recordar que fou ell mateix qui va realitzar la instal·lació a la Torre Blava.

Com ja ve sent habitual, s'han programat tot un seguit d'activitats complementàries a les dues exposicions que serviran per apropar l'obra dels dos artistes al públic de totes les edats.

E. C. Ricart (1960-2010). Gravats
- presentació del catàleg dels àlbums de proves d'assaig, dijous 21 d'octubre a les 19 hores
- conferència: Els gravats en fusta d' E.C.Ricart , dijous 18 de novembre a les 19 hores
- conferència: El Ricart dels quaderns Kodak, dijous 25 de novembre a les 19 hores
- taula rodona sobre la figura d' E.C.Ricart, dijous 16 de desembre a les 19 hores

Guinovart. Obra gràfica, de la planxa al paper
- visita a l'Espai Guinovart d'Agramunt, dissabte 20 de novembre.
- visites comentades a la mostra i a la Torre Blava , diumenges 28 de novembre i 19 de desembre, a les 11.30 h
- taller infantil de Nadal: Gravats de postal, dimecres 29 de desembre a les 17 hores
- Tallers i visites per a grups escolars i visites comentades per a grups en general

Per participar a les visites guiades i tallers cal fer reserva prèvia al telèfon de la Biblioteca Museu 93 815 42 02 o bé enviant un correu a informació@victorbalaguer.cat  

descarrega't la imatge de portada
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00