Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/09/2008

La piscina municipal obrirà l'1 d'octubre pels abonats i el 6 d'octubre per les escoles

 L'alcalde visita les obres de la piscina     Visita als vestidors provisionals de la piscina

Les obres de remodelació de la instal·lació avancen a bon ritme

Les obres de remodelació de la piscina municipal de Vilanova i la Geltrú, ubicada al carrer d'Olivella segueixen el calendari previst des d'un principi. La instal·lació es reobrirà el dia 1 d'octubre per als abonats i el dia 6 d'octubre per a les escoles. L'alcalde de la ciutat Joan Ignasi Elena, i el regidor d'Esports, Salvador Becerra han visitat les instal·lacions i han recordat l'esforç que s'ha fet de construir uns vestuaris provisionals per poder obrir al públic mentre durin les obres de la segona fase a partir de la setmana vinent.
Treballs 
A principis de juliol van començar els treballs de remodelació, a càrrec de l'empresa Parc del Garraf Sport AIE, concessionària de la instal·lació, fet que va obligar a tancar la instal·lació al públic fins al 30 de setembre.
 
Durant aquesta primera fase les obres s'han concentrat a la zona dels vestidors i la recepció. L'actuació ha consistit en enderrocar aquest sector per construir-hi un edifici de nova planta, amb soterrani, on s'ubicarà la maquinària, planta baixa amb vestidors i serveis, i una primera planta on hi hauran les sales per fer-hi diferents activitats esportives.
 
Paral·lelament, també han començat les obres de construcció dels vestidors provisionals annexes a l'actual edifici de la piscina, que disposaran d'aire condicionat, calefacció, dutxes i taquilles per deixar la roba. També s'instal·larà un mòdul que actuarà com a oficina, dotat amb servei de telefonia i d'Internet. En total hi haurà cinc vestidors. Tres, per als grups escolars i extraescolars i dos per a la resta d'usuaris. 
En el moment de reobrir la piscina els usuaris ja podran utilitzar els vestidors provisionals, ja que les obres es concentraran al sector serveis.
 
La darrera de les fases, prevista per l'estiu de 2009, consistirà a actuar a l'actual zona d'aigua: vasos, magatzem i platja, i es farà el condicionament de l'espai que implica la neteja dels vasos, el canvi de rajoles, la instal·lació de dutxes i la reposició del material.
 
A més, també s'aprofitarà per desmuntar els vestidors provisionals i acabar les obres al sector serveis, amb l'objectiu de poder reobrir la piscina municipal l'1 d'octubre de 2009, amb la reforma ha acabada.
 
 
La nova piscina
Les obres de la segona fase, segons l'arquitecte responsable del projecte, Lluís Millet, ja han començat, i suposaran la construcció d'una tercera piscina, per a utilitzacions termals. Altres millores destacables són la construcció dels vestidors col·lectius per a usos escolars independents dels vestuaris d'ús individual, i amb accés propi, a la banda nord de la piscina. La remodelació també implicarà la construcció d'una sala de fitness al primer pis, i tres sales més per activitats.
 
Cursets i abonats 
Durant el temps que la piscina municipal ha estat tancada al públic, l'Ajuntament de VNG ha facilitat als usuaris i usuàries d'aquesta instal·lació, i que tenien abonament anual o semestral, la possibilitat d'utilitzar el Complex Esportiu Municipal Parc del Garraf, sense increments en el preu ni cost de matricula. En aquest sentit el nombre de particulars que han utilitzat, durant els mesos d'estiu, les instal·lacions del Parc del Garraf han estat de 197. 
 
Gestió 
La gestió de la remodelada Piscina Municipal anirà a càrrec de l'empresa Parc del Garraf Sport AIE que és qui gestiona també el Complex Esportiu Municipal Parc del Garraf, segons es desprèn de l'acord de la Junta de Govern Local del dia 2 d'agost de 2004, en el que s'adjudicava la concessió administrativa d'obra i servei de la Piscina Municipal, d'acord amb el Plec de condicions d'explotació .
 
L'equipament tindrà com a objectiu prioritari la prestació dels serveis públics esportius que queden detallats en el Plec de condicions, i que són:
 
-        Natació escolar: curset d'aprenentatge

-        Natació adults: cursets d'aprenentatge i manteniment

-        Natació gent gran: cursets d'aprenentatge i altres activitats

-        Natació embarassades: activitats aquàtiques

-        Aiguagim i variants

-        Programa per abonats: natació lliure

-        Natació terapèutica: discapacitats físics i psíquics, col·lectius de fibromialgia, parquinson, esclerosi múltiple

-        Sales de condicionament físic amb màquines

-
       
Sales per tallers de salut
 
 


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00