Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/05/2009

Vilanova i la Geltrú cuina amb el sol

La cuina solar parabòlica, un dels sistemes que es podrà veure demà a la plaça de la Vila La cuina solar parabòlica, un dels sistemes que es podrà veure demà a la plaça de la Vila

Una activitat a la plaça de la Vila permetrà conèixer dissabte les possibilitats de l'energia solar en l'elaboració d'aliments

Aprofitar l'energia solar per a la cuina. Aquesta experiència es podrà viure aquest dissabte, 9 de maig, al matí a la plaça de la Vila. Vilanova i la Geltrú s'adhereix a la campanya Catalunya cuina amb el sol, de la mà de la Fundació Terra i amb la col·laboració de l'Agència Local de l'Energia.

A les 11 h s'iniciarà una activitat lúdico-educativa titulada Solar xef, en què el públic podrà observar com es processen aliments amb l'energia solar. Mitjançant una escenografia teatralitzada es mostraran les tecnologies i els sistemes d'estalvi enfront de la cuina convencional. Posteriorment es farà un tast d'aliments ecològics preparats amb el sol i una xocolatada solar per a tothom. La festa acabarà al migdia.

Es calcula que una família mitjana consumeix uns 1.500 watts per hora al dia per elaborar els àpats. Amb alguns consells, instruments i el canvi d'alguns hàbits és possible reduir aquest consum energètic, tal com s'explicarà en l'activitat a la plaça de la Vila. El projecte compta amb el suport del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat i ha visitat altres municipis: Barcelona, Mataró, Cornellà, Girona, Hospitalet, Terrassa, Badalona i Tarragona.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00