Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/07/2009

Es posa en funcionament un nou servei de manteniment de la ciutat

   El regidor de Serveis Viaris, Juan Luis Ruiz, ha presentat el nou servei El regidor de Serveis Viaris, Juan Luis Ruiz, ha presentat el nou servei

Dos equips realitzaran diferents tasques de manteniment com l'arranjament de voreres, rampes, escales o mobiliari urbà

Des de mitjans de juny, Vilanova i la Geltrú disposa d'un nou servei de manteniment de la ciutat. El nou servei, contractat amb l'empresa Qualitat Obres, consta de dos equips de treball format per dues persones (un oficial i un peó) que realitzen feines de conservació, reparació, millora, renovació i senyalització de les infraestructures urbanes de la ciutat.

Els treballs se centren en els elements de la xarxa viària urbana, com carrers, aparcaments, espais lliures, voreres, escocells, rampes, escales, places, jardins i parcs públics, el mobiliari urbà, i la senyalització.

Cadascun dels equips compta amb un vehicle, així com de les eines necessàries per desenvolupar els treballs proposats, així com d'elements de senyalització i seguretat per transitar i actuar a les vies i espais públics. Els treballadors van degudament uniformats i identificats.

Aquest matí, el regidor de Serveis Viaris Juan Luis Ruiz ha presentat el nou servei i ha explicat que "amb la seva posada en marxa es podran incrementar les actuacions de manteniment a la via pública i fer-les més ràpidament, ja que els equips estan preparats per atendre les urgències en un termini de 24 hores". El regidor ha recordat que fins a l'actualitat aquests tipus de treballs els realitzaven els membres de la Unitat de Serveis Municipals. Una unitat que està en fase de reestructuració ja que "el que pretenem és poder especialitzar aquest servei, per la qual cosa ja estem treballant en un pla d'actuació que s'està acabant de perfilar". I ha afegit que "amb el nou servei, que té voluntat d'ampliar-se, es dóna un pas endavant per a la creació d'una nova estructura i un nou sistema de funcionament en el manteniment de la ciutat".

Les obres que es van realitzant estan sotmeses permanentment a la inspecció i vigilància de l'Ajuntament de VNG mitjançant el personal nomenat per aquestes tasques. L'empresa, per la seva banda, confecciona un registre diari de tots els serveis generals prestats i de les incidències ocorregudes, així com també de la relació de materials utilitzats.

Per bé que en l'actualitat s'està donant prioritat a les tasques d'arranjament de les voreres, els equips aniran treballant en tot allò que es vagi detectant i es consideri més urgent.

El nou servei de manteniment de la ciutat, amb vigència per un període de tres anys, té un pressupost de 342.000 euros.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00