Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/10/2016

Nous bancs pel passeig de Ribes Roges

  S'han col·locat dos models de banc  S'han col·locat dos models de banc

L'actuació forma part del conjunt de millores que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú està duent a terme en aquesta zona de la ciutat.

La Regidoria de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú continua duent a terme diferents actuacions de millora al passeig de Ribes Roges, que donen continuïtat al conjunt d'accions i intervencions prèvies d'arranjament i millora d'aquest espai de la façana marítima.

En aquest cas, l'actuació consisteix en la substitució dels bancs que hi havia al passeig de Ribes Roges per uns altres de fusta i de formigó que, disposats de manera alternada, aconseguiran donar unes millors vistes del mar a les persones que estiguin assegudes a la zona més propera a la façana.

Joan GiribetEl Regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet, ha explicat aquest matí el salt qualitatiu que suposarà per al passeig la col·locació d'aquests bancs. "Aquesta era una actuació imprescindible en un dels espais més freqüentats per ciutadans i visitants, que s'ha fet gràcies a una partida de 30 mil euros destinada a millores de l'espai urbà, i que inclou el cost dels bancs i la seva col·locació".

L'actuació està dividida en tres fases, la primera de les quals ja està acabada. En aquests moments s'està realitzant la segona, i es preveu que l'11 de novembre acabi la intervenció. Els treballs es realitzen de dilluns a divendres amb l'objectiu de què l'afectació sigui mínima durant el cap de setmana. Els treballs obliguen a ocupar tota la superfície del passeig on s'està actuant, per la qual cosa s'ha habilitat el carril bici com a pas per a vianants, canviant així la prioritat.

A banda dels nous bancs, l'actuació es completarà amb treballs de millora i tasques de manteniment, com és l'aportació de terra als parterres laterals i l'eliminació d'elements obsolets.

D'altra banda, Joan Giribet també ha explicat que en els darrers dies s'ha iniciat la instal·lació del sistema de reg automatitzat a través de tele gestió del servei. "Aquest sistema ens permetrà tenir un control molt acurat del reg de la ciutat a través de procediments informàtics, que ens avisarà d'anomalies o avaries i, que a més, ens permetrà estalviar cada any un 25% de l'aigua que es fa servir. Es tracta d'una de les millores incloses en l'oferta presentada per la nova empresa concessionària del servei de manteniment i neteja de parcs i jardins de Vilanova i la Geltrú".

El sistema de tele gestió englobarà 180 zones verdes, amb una superfície de 82.940 metres quadrats de zones de gespa, arbustos i vivaç, 13.272 metres lineals de tanques i 9.414 unitats d'arbrat en zones enjardinades. La instal·lació també es contempla en aquelles zones que actualment no disposen d'aquest sistema i que són 43 zones de gespa, d'arbustos i vivaç, 40 zones de tanca lineals i 6.748 unitats d'arbrat.

Per últim, Joan Giribet s'ha referit a la recent adquisició de 100 nous contenidors per a la ciutat, amb els quals es reposaran aquells que han estat cremats o patit desperfectes per accions vandàliques, i es reforçarà el servei en aquells punts on es fa més necessari.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00