Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/01/2014

L'Ajuntament de VNG elabora un Pla de xoc contra l'atur juvenil

 Gerard Figueras i Ariadna Llorens en la presentació del Pla de xoc contra l'atur juvenil     Gerard Figueras i Ariadna Llorens en la presentació del Pla de xoc contra l'atur juvenil

El document, que conté 20 accions concretes a desenvolupar a la ciutat, es va presentar al Consell Rector de l'IMET dijous passat

La primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació, Ocupació i Societat del Coneixement de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens i el regidor de Promoció Econòmica i Joventut, Gerard Figueras han presentat el Pla de xoc contra l'atur juvenil. Es tracta d'un document que proposa 20 accions com a eines per a la lluita contra l'atur juvenil i que aborden aquesta problemàtica des de les vessants de l'educació i la formació, l'emprenedoria i l'ocupació. 

Prèviament a la redacció del pla, la regidora d'Ocupació ha explicat que s'ha fet una feina d'anàlisi i estudi de les causes per poder establir solucions que puguin passar per l'acció municipal. Ariadna Llorens ha destacat alguns dels elements que ha evidenciat aquesta anàlisi com que "al nostre país l'atur juvenil és estructural i la crisi no ha variat que segueixi essent 2,5 vegades més que la taxa d'atur, aquesta és una situació que es manté des dels anys 80". A més, ha explicat la regidora Llorens, l'origen de l'atur juvenil també es pot trobar "en l'abandonament escolar; la sobrequalificació dels joves i la temporalitat". En aquest sentit, cal tenir en compte que el sistema educatiu està molt allunyat del mercat de treball, amb una separació absoluta entre l'etapa educativa i la feina. Finalment, en relació a l'anàlisi, Ariadna Llorens ha manifestat que en el dibuix del perfil de la persona jove aturada es veu com "l'atur afecta més als homes, als trams d'edat més joves, als estrangers i als que tenen un nivell formatiu inferior". 

Per la seva banda el regidor de Promoció Econòmica i Joventut, Gerard Figueras ha destacat la importància de tenir aquest pla "que anirà acompanyat del seguiment que farà el Govern municipal sobre la implementació de les accions previstes". Així mateix, el regidor Figueras ha remarcat "el paper que té i tindrà l'Oficina Jove de Vilanova i del Garraf, que enguany ha tornat a ser la que té més visites del conjunt d'oficines del país amb un servei d'orientació laboral que ha atès 506 joves durant el 2013". 

Altres iniciatives que el regidor de Joventut i Promoció Econòmica ha destacat en la presentació d'aquest pla són les xerrades als centres educatius sobre qüestions relacionades amb l'emprenedoria o els 11 plans d'empresa que s'han tirat endavant al 2013 amb el suport de l'Oficina Jove. Finalment, Gerard Figueras ha parlat de l'assessoria laboral internacional, una eina que pretén assessorar els joves que per motius laborals marxen del país.

Accions del Pla de xoc contra l'atur juvenil
Quant a les accions que contempla aquest pla, Ariadna Llorens ha explicat que "el Pla de xoc contra l'atur juvenil presenta vint accions per lluitar contra l'atur dels joves en àmbits com l'educació, la formació, l'emprenedoria i l'ocupació". En són un exemple mesures com: establir mecanismes de recolzament i seguiment dels joves que no acreditin el Graduat en ESO (GESO); racionalitzar l'oferta formativa dels cicles formatius; suport a la implementació de nous cicles formatius, especialment formació dual; lluitar preventivament contra l'abandonament escolar; oferir programes alternatius als joves amb dificultats d'aprenentatge; seguir treballant per fer programes de qualificació inicial i desenvolupar el mapa de l'emprenedoria, entre d'altres. 
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00