Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/10/2010

La biblioteca museu Víctor Balaguer ofereix una nova visita comentada sobre arquitectura i maçoneria

   Biblioteca Museu Víctor Balaguer  Biblioteca Museu Víctor Balaguer

La setmana vinent es presentarà el nou exemplar del Butlletí de la Biblioteca Museu Balaguer

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer ofereix aquest diumenge, 24 d'octubre, a les 12 hores, la possibilitat de fer una visita comentada sobre l'Arquitectura i la maçoneria. La visita es centra en els elements arquitectònics més característics de l'edifici i la simbologia maçònica que s'hi pot trobar, sobretot en els esgrafiats que hi ha a la façana exterior.

La Biblioteca Museu es va crear com un temple del saber dedicat a les Arts, les Ciències i les Lletres, un principi que té en si mateix una lectura en clau maçònica. Víctor Balaguer era maçó, com la majoria de polítics de l'època, i en concret pertanyia al Gran Oriente d'Espanya i seguia el Rito Escocès Antiguo y Aceptado (una de les branques més antigues de la maçoneria) en el qual assolí el màxim grau, grau 33.

La visita es gratuïta amb l'entrada al Museu.

D'altra banda els Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer presentaran el dimarts 26 d'octubre a les 19 h el nou exemplar del Butlletí de la Biblioteca Museu Balaguer. Una publicació de caire divulgatiu que conté treballs de recerca sobre el fons museístic i bibliogràfics de la institució balagueriana.

Una hora més tard s'inaugurarà l'exposició Guinovart. Obra gràfica, de la planxa al paper. La mostra presenta una selecció de 29 obres de Josep Guinovart, entre les quals hi ha serigrafies, gravats i litografies. El Museu Balaguer té en el seu fons algunes obres de Guinovart de finals de la dècada dels 50, del segle XX, que formen part de la col·lecció d'art contemporani que avui s'exhibeix al primer pis. Guinovart és un artista amb una especial vinculació amb Vilanova, que s'evidencia amb la Torre Blava, del passeig Marítim. Una obra d'art, que es pot visitar per dins, i que és un homenatge al blau i la gent de mar.

L'exposició es podrà visitar fins al 9 de gener. 


Descarrega't la imatge
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00