Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/07/2011

Visita comentada a l'exposició d'Armand Cardona, dijous vinent al Museu Víctor Balaguer

   Barca, d'Armand Cardona Torrandell   Barca, d'Armand Cardona Torrandell

Els quadres que formen part de l'exposició són treballs realitzats per l'artista entre els anys 1951 i 1974

Dijous de la setmana vinent, 28 de juny, a les 19.30 hores, se celebrarà al Museu Víctor Balaguer una visita comentada a l'exposició "Cardona Torrandell. Trajectòries. El llegat Cardona Zarzoso".

La mostra presenta per primera vegada un conjunt de trenta-set obres d'aquest artista que el Museu Balaguer va rebre en llegat pòstum l'estiu de l'any 2008.

Els quadres exposats són els treballs que va realitzar l'Armand Cardona Torrandell entre els anys 1951 i 1974, en els que s'hi troben representats alguns testimonis dels cicles més importants de la seva trajectòria artística.

Hi ha exemples de petits olis sobre taula dels inicis de l'artista, poc coneguts, i múltiples imatges de gats, barques, màquines, testes, contemplacions espacials, molt comuns en el seu repertori. Com a peces remarcables esmentar el quadre que porta el títol de Djamila (personatge inspirat en el llibre de Simone de Beauvoir i Gisèle Halimi Djamila Boupacha. Proceso a la tortura), per la qual l'autor sentia una especial estimació, i també el collage La bandera del Vietcom. Testimonis de la presa de posició de l'artista vers els conflictes bèl·lics, en les quals denuncia les atrocitats, en aquest cas, de les guerres d'Algèria i del Vietnam.

El Museu Víctor Balaguer ha programat una segona visita comentada a l'exposició pel dijous 25 d'agost a les 19.30 hores.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00