Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/02/2008

Mersures per controlar la colònia de coloms a VNG

   L'empresa Falcon Centre Catalunya realitzarà una captura controlada de coloms    L'empresa Falcon Centre Catalunya realitzarà una captura controlada de coloms

L'Ajuntament durà a terme un pla de control de la colònia i demana la ciutadania que no els doni de menjar

L'Ajuntament de VNG ha posat en marxa un seguit d'accions destinades a controlar la desmesurada i insostenible colònia de coloms que actualment hi ha a la nostra ciutat. És important assenyalar que aquesta espècie es transmissora de diverses malalties i perjudicial per la salut.

Després de constatar l'augment desproporcionat de la població de coloms, fer el cens de les principals colònies i estudiar les nombroses instàncies presentades per la ciutadania a causa de les molèsties que ocasionen, la Junta de Govern Local ha aprovat aquest dimarts la contractació d'una empresa especialitzada. L'empresa contractada Falcon Centre Catalunya, realitzarà una captura controlada de coloms mitjançant el sistema de gàbies trampa i captura en xarxa, en algunes places i indrets de la ciutat.

A banda d'aquestes primeres accions l'Ajuntament de VNG estudia altres mesures complementàries basades en el programa de reintroducció del falcó pelegrí a VNG, per tal de controlar la població i la creació de colomars ecològics, on es podrà controlar la natalitat d'aquesta espècie, mitjançant pinso anticonceptiu i canvi d'ous.

Cal assenyalar que molt més important i eficaç que el control de la colònia que es farà ara, és la sensibilització de la ciutadania per evitar que es doni de menjar als coloms. 

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00