Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/06/2009

El Departament de Governació aportarà 200.000 euros a l'Espai Jove aquest any

Joan Rabasseda, Carles Bassaganya i Tomàs Álvaro, han atès la premsa al solar de l'Espai Jove Joan Rabasseda, Carles Bassaganya i Tomàs Álvaro, han atès la premsa al solar de l'Espai Jove

El director general d'Administració Local, Carles Bassaganya, ha estat aquest matí al terreny on s'ha de construir el nou equipament

El segon tinent d'alcalde i regidor de Joventut, Tomàs Àlvaro, i el director general d'Administració Local de la Generalitat de Catalunya, Carles Bassaganya, han anunciat aquest matí l'aportació de 200.000 euros enguany per a la construcció de l'Espai Jove. Aquesta inversió arribarà a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

Carles Bassaganya ha afirmat que la filosofia del PUOSC és atorgar subvencions a "iniciatives que volen optimitzar els serveis i els recursos", com és el cas de l'Espai Jove que s'ha de crear a Vilanova i la Geltrú. Tomàs Álvaro ha argumentat que aquest equipament "serà un espai de ciutat, polivalent, no només d'ús per als joves, sinó també per a actes per tota la ciutadania, com pugui ser el Carnaval". A l'Espai Jove s'hi integraran l'Oficina Jove del Garraf i tots els serveis orientats al públic juvenil, que també hi trobarà un indret on desenvolupar les seves activitats.

La dotació del PUOSC que s'ha anunciat avui permetrà, juntament amb la implicació de l'Ajuntament de la ciutat i de la Secretaria General de Joventut, arrencar tots els preparatius per a l'inici de les obres. Tal com ha explicat Tomàs Àlvaro, tot just s'ha encarregat el projecte executiu, amb la qual cosa calcula que els treballs de construcció podrien començar a principis de 2010.

El director general d'Administració Local ha vingut acompanyat del director de Serveis Territorials del Departament de Governació a Barcelona, Joan Rabasseda. Abans de veure el solar on s'emplaçarà l'Espai Jove, han mantingut una reunió amb l'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, i amb el segon tinent d'alcalde, Tomàs Álvaro.

Els representants del Departament de Governació han aprofitat l'estada a Vilanova i la Geltrú per visitar les obres de millora del Mercat del Centre i la llar d'infants l'Escateret, dos projectes que han rebut finançament del PUOSC, i Neàpolis, que compta amb una subvenció en tres fases de 2.782.512 euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), gestionat pel Departament de Governació.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00