Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/02/2012

L'escriptora Simone de Beauvoir, protagonista del març a la Biblioteca Cardona

Exposició 'Simone de Beauvoir, feminista i escriptora' Exposició 'Simone de Beauvoir, feminista i escriptora'

Fins al 10 de març es pot visitar l'exposició 'Simone de Beauvoir, feminista i escriptora'

Aquest divendres 2 de març, a les 19 h, la Biblioteca Armand Cardona Torrandell ofereix la conferència Simone de Beauvoir, filòsofa i escriptora, a càrrec de la llicenciada en Filosofia Eugènia Expósito i coorganitzada per l'Associació de dones La Frontissa.

Aquesta xerrada ens aproparà a una de les intel·lectuals més destacades del segle passat (París, 1908 – 1986), que va ser pensadora cabdal del moviment existencialista junt amb Jean-Paul Sartre i Albert Camus i que, des dels principis del anys 70, es va involucrar plenament amb el Moviment d'Alliberació de les Dones de França.

Entre els seus texts destaquen obres com l'assaig El segon sexe, 1949, on realitza una anàlisi exhaustiva dels mecanismes de dominació dels homes sobre les dones i desmunta el mite que la condició femenina és inferior a la masculina. També va escriure novel·les, relats, assaigs filosòfics i, especialment, memòries, diaris íntims i correspondència privada, considerada per molts la seva gran faceta com a escriptora. Una extensa bibliografia que inclou títols com La convidada (1943), Els mandarins (1954), Les belles imatges (1966) i La dona trencada (1968).

Del 21 de febrer al 10 de març, la biblioteca Armand Cardona Torrandell acull l'exposició Simone de Beauvoir, feminista i escriptora, produïda per l'Institut Català de les Dones.

Filòsofa i escriptora, Simone de Beauvoir ha estat una de les intel·lectuals més visibles i influents del segle XX i amb aquesta exposició es proposa un trajecte per la vida i l'obra d'una dona que, amb el seu enfrontament a les convencions dominants del seu temps, va provocar debats apassionants que encara avui, a cent anys del seu naixement, generen reflexions i polèmiques.

Tot això s'acompanya al vestíbul de la biblioteca amb una petita mostra dels diferents documents que Armand Cardona Torrandell tenia a la seva Biblioteca Personal i els quals s'exposen a la vitrina de l'entrada. Per saber què hi ha a les biblioteques municipals de VNG d'aquesta autora seguiu el següent enllaç: Simone de Beauvoir.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00