Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/01/2009

El jurat declara desert el Premi d'Investigació Armand Cardona Torrandell, i atorga un accèssit a l'únic treball presentat

  El premi d'investigació ha estat declarat desert El premi d'investigació ha estat declarat desert

Isidre Roset ha estat premiat per l'obra "El laberint d'Armand: un assaig a l'entorn de la biblioteca personal d'Armand Cardona Torrandell i de la seva obra pictòrica"

El jurat del Premi d'investigació Armand Cardona Torrandell ha declarat el premi desert, atès que l'únic treball presentat no s'ajusta suficientment a les bases de la convocatòria.

No obstant, el jurat ha decidit atorgar un accèssit de 600 euros a l'únic treball presentat: El laberint d'Armand: un assaig a l'entorn de la biblioteca personal d'Armand Cardona Torrandell i de la seva obra pictòrica, d'Isidre Roset. Sobre aquesta decisió, el jurat fa constar que, si bé no s'até suficientment a les bases, el treball conté una aproximació al personatge feta afecte, a partir d'un coneixement proper d'algunes facetes de la seva biografia però amb algunes apreciacions no del tot ajustades a la realitat.

Encara que està elaborat a partir d'algunes informacions deduïdes del fons documental de la biblioteca del pintor però no s'arriba a destacar el contingut de la biblioteca ni de la personalitat de l'Armand Cardona com a lector i la influència que la lectura i la literatura tingueren en la seva obra.

El treball presentat es troba dipositat a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell per poder ser consultat per qui ho desitgi.

El jurat, format per Àlex Cardona, Isabel Pla, Francesc Xavier Puig Rovira, Pere Salabert, Ricard Salvat i Margarida Carbonell, ha volgut mostrar el seu l'agraïment a l'empresa Prysmian Cables - Systems per la seva col·laboració en la dotació del premi, creat i organitzat per la Biblioteca Armand Cardona Torrandell, de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, per estudiar l'obra del pintor Armand Cardona i la influència que hi van tenir la lectura i la literatura, i alhora expressa el desig de que la Biblioteca pugui repetir la convocatòria del premi en anys vinents.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00