Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/11/2010

Continuen els actes commemoratius del Dia Internacional de la No Violència contra les Dones

Marisa Soleto, directora de Fundación Mujeres, va ser l'encarregada de dur a terme la xerrada      Marisa Soleto, directora de Fundación Mujeres, va ser l'encarregada de dur a terme la xerrada

Ahir es va celebrar la conferència 'Sensibilització i compromís social per eradicar la violència contra les dones', mentre que a partir d'avui es pot visitar l'exposició 'Jo també vaig ser invisible'

L'Espai d'Equitat de l'ajuntament de VNG continua celebrant diversos actes commemoratius del Dia Internacional de la No Violència contra les Dones, celebrat el passat dijous. En aquest sentit, la Sala Noble de la Casa Olivella va ser l'escenari, ahir a la tarda, de la xerrada Sensibilització i compromís social per eradicar la violència contra les dones, organitzada per l'empresa Venca, Fundación Mujeres i l'Espai d'Equitat.

La conferència va anar a càrrec de Marisa Soleto, directora de la Fundación Mujeres, i va comptar amb la presència de Míriam Espinàs, regidora del Pla d'Equitat, i de Jordi González, director general de Venca, empresa amb un alt compromís social amb la lluita contra la violència masclista.

En aquest sentit, l'Ajuntament de VNG, a través de la regidoria del Pla d'Equitat, signarà properament un conveni amb Venca que permetrà dur a terme el Taller resilent per nenes i nens en situació de violència de gènere, que pretén oferir un espai segur i d'acolllida que possibiliti l'elaboració d'experiències traumàtiques facilitant la resiliència com a capacitat de recuperació.

El taller constarà d'una reunió amb les mares dels infants per a respondre dubtes, preguntes i expectatives; dues entrevistes amb la mare i el fill/a; i dotze sessions amb els infants amb ús de tècniques lúdiques i metafòriques que permetin treballar la por i el secret, principals obstacles per a començar a treballar la reparació. Les sessions es realitzaran cada quinze dies.

La violència de gènere té conseqüències en el desenvolupament biològic, psicològic i social de les filles i els fills que estan i/o han estat exposats a situacions de maltractament dins de l'àmbit familiar. Aquestes poden ser trastorns del desenvolupament, trastorns psicosomàtics, alteracions emocionals i trastorns comportamentals, alteracions que es poden desenvolupar a partir de les sensacions i dels sentiments que genera la violència dirigida a la pròpia mare o a partir d'interaccions directes de la nena o el nen amb la persona agressora.

En aquest sentit, la Fundación Mujeres també ha organitzat dos tallers de prevenció de violència masclista que es duran a terme demà a l'Institut Lluch i Rafecas.

Jo també vaig ser invisible
Seguint amb els actes commemoratius contra la violència vers les dones, la Sala Noble de la Casa Olivell acull, des d'avui i fins dijous, l'exposició Jo també vaig ser invisible que pretén fer difusió de la problemàtica que pateixen els infants víctimes de violència de gènere en l'àmbit familiar. La mostra es podrà visitar també, del dia 3 al 10 de desembre, a la biblioteca Joan Oliva i Milà.
esposició violència gènere infants
Una altre activitat commemorativa serà el lliurament del Premi Carta a qui maltracta, que tindrà lloc dijous a les 19 hores a la Sala Noble de la Casa Olivella. La convocatòria d'aquest premi s'adreça als i les joves d'entre 14 i 18 anys amb l'objectiu que presentin una carta original i inèdita on el contingut sigui un missatge enviat a una persona maltractadora. Aquesta activitat està organitzada per l'Espai d'Equitat i l'Associació de Dones la Frontissa, amb la col·laboració de les llibreries La Mulassa, Llorens i Ma'at.

Descarrega't la foto de portada 
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00