Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/11/2012

Visita de tècnics de Joventut de Flandes

L'Alcaldessa ha donat la benvinguda als tècnics a l'Ajuntament     L'Alcaldessa ha donat la benvinguda als tècnics a l'Ajuntament

El regidor i tècnics de Joventut de l'Ajuntament de VNG es reuneixen amb tècnics de Joventut del govern de Flandes que visiten Catalunya per estudiar la joventut en un context urbà

Una delegació de tècnics de Joventut del govern de la regió belga de Flandes ha visitat VNG per conèixer de primera mà les línies estratègiques, els serveis i programes, així com els mecanismes de treball de l'Ajuntament en relació al col·lectiu dels joves.
Els tècnics de Joventut de l'Ajuntament de VNG, encapçalats pel regidor Gerard Figueras, han explicat els continguts del recentment aprovat Pla Local de Joventut de l'Ajuntament de Vilanova, els serveis d'atenció personalitzada que s'ofereixen a l'Oficina Jove, la metodologia de treball transversal amb les regidories i amb altres institucions, i la dinàmica social del teixit associatiu juvenil de la nostra ciutat com a eina de participació dels joves en l'establiment de les polítiques de joventut del nostre municipi.
També han respost preguntes que interessaven els tècnics flamencs al voltant de com es treballa a la ciutat àmbits com l'ús de l'espai públic per part dels joves, la inclusió dels joves amb menys possibilitats, la gestió del servei de mesures alternatives a les sancions que es treballen coordinadament entre Serveis Socials i Joventut, o quines dificultats planteja el treball transversal.
Els 5 tècnics són a Catalunya de la mà de la Direcció General de Joventut de la Generalitat amb l'objectiu de conèixer, reflexionar i incorporar aquelles experiències de treball que esdevenen bones pràctiques professionals al nostre país. Més enllà de la feina desenvolupada a les grans ciutats com Barcelona, l'interès del govern flamenc és interrelacionar coneixements i metodologies de treball de les administracions catalanes amb els joves, des de ciutats d'una mida mitjana com Vilanova i la Geltrú, Terrassa o L'Hospitalet; una realitat més propera al seu model de ciutats i, per tant, més extrapolable.
L'alcaldessa Neus Lloveras ha volgut rebre la delegació per donar-los la benvinguda a la ciutat, i encoratjar-los a fer-hi una estada més llarga en futures ocasions. Així mateix, s'ha interessat per conèixer quines han estat les experiències que, de moment, els han interessat més.
Després de les reunions, la jornada ha acabat amb una visita a les instal·lacions municipals del Museu del Ferrocarril, espai que en breu esdevindrà equipament d'ús lúdic i social per part de les entitats juvenils de la ciutat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00