Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/11/2016

Visita comentada a l'exposició 'Armand Cardona Torrandell. L'etapa informalista 1960-1962'

L'activitat és gratuïta i es farà a les 12 h     L'activitat és gratuïta i es farà a les 12 h

Aquest diumenge el nebot de l'artista ajudarà a interpretar la trentena de quadres de la mostra, que es pot visitar fins al 8 de gener

Diumenge 27 de novembre a les 12 h tindrà lloc la visita comentada, gratuïta, a l'exposició "Armand Cardona Torrandell. L'etapa informalista 1960-1962", a càrrec d'Àlex Cardona, membre de l'Associació Armand Cardona Torrandell i nebot de l'artista.

L'exposició reuneix una trentena de quadres d'aquests anys, amb algunes dels períodes immediatament anterior i posterior, on es pot veure com l'artista s'introdueix progressivament en l'informalisme i com el va deixant per entrar en una nova figuració, mantenint continuïtat en la seva trajectòria. Una etapa curta però molt fructífera i que va deixar petjada en la seva obra posterior.
L'informalisme abasta tendències abstractes força diverses, que es desenvoluparen a França i a la resta d'Europa després de la segona Guerra Mundial en paral·lel a l'expressionisme abstracte dels Estats Units d'Amèrica, amb una presència forta de la personalitat de cada artista, a través de les tècniques o materials emprats, una exaltació de l'atzar i la improvisació i un rebuig a la construcció premeditada.

A Catalunya, l'informalisme aconsegueix auge a la meitat de la dècada de 1950 i culmina a principis de la següent. Entre els artistes coneguts que s'hi adscriuen podem esmentar Antoni Tàpies, Romà Vallès, August Puig, Josep Guinovart, Albert Ràfols Casamada, Joan Hernández Pijoan o Carles Mensa, entre d'altres. Una observació de l'obra d'aquests artistes posa de manifest la pluralitat de variants i de matisos que presenta l'informalisme. Armand Cardona és un nom que sobresurt.

Les obres que s'exhibeixen pertanyen totes a col·leccions de Vilanova i la Geltrú, amb una aportació important de la família de l'artista.

La mostra, organitzada per l'Associació Armand Cardona Torrandell, es podrà visitar fins al 8 de gener de 2017 al Centre d'Art Contemporani LA SALA de Vilanova i la Geltrú.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00