Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/04/2010

Guillem Rodríguez guanya el IV Concurs Artiterra

    Guillem  Rodríguez, amb Iolanda Sánchez i Jordi Santacana    Guillem Rodríguez, amb Iolanda Sánchez i Jordi Santacana

El veredicte del premi s'ha fet coincidir amb la celebració, avui 22 d'abril, del Dia de la Terra

L'estudiant de batxillerat artístic Guillem Rodríguez és el guanyador del concurs Artiterra 2009, convocat pel Centre de Recursos i Informació Ambiental (CRIA) de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el programa Agenda 21 Escolar i l'Agència Local de l'Energia.

Aquest migdia s'ha fet públic el veredicte de la quarta edició d'aquest premi, que promou la creació d'obres plàstiques de missatge i simbolisme ambiental realitzades per joves artistes estudiants de la ciutat. Enguany, l'Artiterra tenia com a objecte l'estalvi energètic amb el lema "Menys energia... més eficient".

L'obra guanyadora mostra la figura d'un nen que, amb la mà enlairada, deixa anar el globus de la Terra cap amunt. L'autor de l'obra guanyadora, Guillem Rodriguez ha comentat sobre el seu treball que "la imatge de la Terra se'ns pot escapar de les mans i anar cap una part fosca si no hi fem coses. I el degradat de pintura significa el plor del nen".
Obra guanyadora Artiterra
El jurat l'ha escollit per la qualitat tècnica i estètica, i el missatge ambiental que conté. A més n'ha volgut destacar la seva força pictòrica i conceptual, així com la seva modernitat pictòrica.

El dia 5 de juny, data en què es commemora el Dia Mundial del Medi Ambient, es col·locarà el mural guanyador, a l'Escola d'Art. La tasca de reproducció de l'obra en gran format anirà a càrrec del mateix artista guanyador.

A banda de l'opinió del jurat, el veredicte també ha tingut en compte les votacions dels visitants del conjunt d'obres exposades. En aquest cas la participació ha estat molt alta, amb més de 200 paperetes.

En total han estat 77 obres les presentades al IV Concurs Artiterra, realitzades per estudiants de l'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAiD) i de batxillerat artístic de l'IES Dolors Mallafré. Els finalistes han estat Daniel Vizoso, de l'Escola d'Art i Disseny EMAID, i Virtudes Funes, Marta Abad, i Anna Llevadias de l'IES Dolors Mallafré.

La primera tinent d'alcalde i regidora de Governança, Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez, ha agraït la participació dels estudiants al concurs i ha dit que "sou vosaltres com a generacions de futur les que teniu el poder de fer canviar el món i millorar-lo" i que "amb obres plàstiques com aquestes llenceu missatges de reflexió i toc d'alerta sobre què està passant al món".

Les obres han estat exposat des del 22 de març a l'espai 1 de l'EMAID. El concurs l'organitza el CRIA i el Programa Agenda 21 Escolar, i l'Agencia Local de l'Energia de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i compta amb la col·laboració en aquesta edició de l'EMAID (Escola Municipal d'Art i Disseny) i d'Esports Prieto.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00