Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/02/2008

Les instal·lacions esportives municipal prendran mesures per estalviar aigua

  Es demana als usuaris que facin un ús racional de l'aigua Es demana als usuaris que facin un ús racional de l'aigua

La Regidoria d'Esports fa una crida a totes les entitats que fan ús de les instal·lacions a col·laborar i acomplir les mesures proposades

La Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de VNG iniciarà un pla per a l'estalvi d’aigua a les instal·lacions municipals, després que la setmana passada s'anunciés, des de l'Ajuntament, la posada en marxa d'un seguit de mesures per a l'estalvi d'aigua al municipi i que, bàsicament, feien referència a restringir l'ús d'aigua potable per a consum domèstic.

La primera actuació té com a objectiu les instal·lacions de la Piscina Municipal on, des d'aquesta setmana, es realitzen dues neteges diàries dels filtres de la piscina petita en comptes dels tres que es feien habitualment. Netejar els tres filtres suposa llençar diàriament 30m3 d'aigua al clavegueram. Amb aquesta mesura l'estalvi serà de 10m3 d'aigua al dia.

D'altra banda, netejar diàriament la piscina gran suposa llençar al clavegueram 35m3 d’aigua. Des d'aquesta setmana, la neteja es fa els dilluns i els dijous, passant de 245 a 70m3 d'aigua a la setmana. La mesura farà que l'aigua presenti una imatge una mica més tèrbola, però en cap cas influirà en les condicions higièniques.

Un altre dels punts d’actuació serà al Pavelló Esportiu de la plaça de les Casernes on es canviaran les dutxes de la pista exterior per polsadors de temps, amb el que s'aconseguirà reduir el consum diari d'aigua en 3m3.

Les mesures aplicades per la Regidoria d'Esports també afecten el camp de futbol de l'Estadi dels Alumnes Obres, on s'ha reduït el temps del reg al mínim. Això vol dir que d'un consum d'aigua de 160m3 diaris, es passarà a 100m3 diaris.

Pel que fa a la resta d'instal·lacions ja hi ha dutxes temporitzades, amb el que el consum diàri d'aigua al dia és mínim. De fet, es calcula que l'estalvi d’aigua que diàriament fa la Regidoria d'Esports és d'uns 100m3.

Tot i això, es fa una crida a la col·laboració de totes les entitats que utilitzen les instal·lacions municipals per tal de contribuir en aquest pla d'estalvi. Per afavorir aquesta col·laboració s'han editat uns cartells, que es distribuiran per totes les instal·lacions. Sota el lema "cada gota compta" els cartells informen als usuaris de la necessitat d'estalviar aigua, mitjançant un seguit de recomanacions.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00