Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/03/2010

Aquest divendres retransmissió operística a Neàpolis

La Fille du Régiment       La Fille du Régiment

'La fille du régiment' en directe, a les vuit del vespre, des del Gran Teatre del Liceu

L'auditori de Neàpolis acollirà aquest divendres 19 de març, a les vuit del vespre, la retransmissió en directe des del Gran Teatre del Liceu de l'òpera La Fille du Régiment

L'activitat està coordinada per les regidories de Cultura i de Societat de la Informació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i s'emmarca dins la programació de l'Anella Cultural, en la que participen el CCCB, la fundació i2Cat els ajuntaments que s'apleguen dins la denominada Xarxa Transversal.

L'objectiu del projecte Anella Cultural es posar en xarxa les grans instal·lacions culturals de Catalunya i connectar-les amb les institucions territorials per tal de produir, experimentar i intercanviar coneixement i creativitat en una constant circulació d'idees. Els participants provenen tant del món cultural com del món tecnològic o empresarial: grans centres culturals, centres culturals territorials que conformen la Xarxa Transversal, les universitats i finalment les empreses.

La fille du régiment (Paris 1840), òpera estrenada a Paris en versió francesa. Donizetti va voler guanyar-se el públic parisenc després de la retirada de Rossini i la mort de Bellini , creant una obra amable, brillant i contrastada, que exigeix un complet domini de la tècnica vocal, en algun cas al límit de les possibilitats, com l'ària "Pour mon âme" del tenor -amb els famosos nou Do aguts- i algunes intervencions de la soprano. L'argument es limita als amors de Maria, la cantinera d'un regiment francès acampat a Suïssa, molt estimada pels soldats i afillada pel sergent Sulpice, i el jove Tonio, que s'allista a l'exèrcit per poder casar-s'hi. Però apareix la marquesa de Berckenfield, senyora d'un castell pròxim i amiga de Sulpice, que declara ser tia de la jove i se l'emporta per donar-li una educació exquisida. La noia es mor d'avorriment a les classes de cant i ball i es revolta quan la marquesa intenta casar-la amb l'odiós fill de la duquessa de Krakenthorp. Arriba el seu regiment -la cabaletta "Salut à la France" que canta Maria esdevingué quasi un himne nacional- i Tonio reclama el seu amor. La història acaba bé: la marquesa és en realitat la mare de Maria i autoritza el casament amb Tonio amb vista a la felicitat de la filla.

La retransmissió es farà en directe , és gratuïta i compta amb el suport de la fundació i2Cat i de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Aquesta òpera es podrà veure en directe també a les ciutats de Granollers (Auditori Museu) i a Vic (Universitat de Vic).

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00