Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/11/2010

L'Ajuntament requereix la restitució dels abocaments al solar de Mas Ricart

Xavier Oller, regidor de Projectes Urbanístics, Paisatge i Habitatge Xavier Oller, regidor de Projectes Urbanístics, Paisatge i Habitatge

Les empreses han de lliurar els certificats dels abocaments que fan en abocadors autoritzats a l'Ajuntament

L'Ajuntament de VNG ha fet un requeriment pels abocaments no autoritzats que s'han realitzat al solar que hi ha entre Mas Ricart i Mas Rafel, al costat de la C-32. Segons ha explicat l'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, a principis del mes de maig l'empresa va demanar a l'Ajuntament, de manera provisional, els permisos pertinents per fer moviments de terres. Ara, però, hi ha hagut abocaments d'altres materials que no són només terra i s'ha obert un expedient per esbrinar en quines condicions s'han fet. L'alcalde ha manifestat que "l'Ajuntament de VNG no ha autoritzat ni permetrà mai que es consolidin els abocaments de res que no siguin terres en aquest o altres espais".

A partir de les primeres investigacions que s'han iniciat, segons el regidor de Projectes Urbanístics, Paisatge i Habitatge, Xavier Oller, "hi ha indicis que l'empresa que ha realitzat aquests abocaments ha estat Samex". És per això, segons ha manifestat el regidor de Projectes Urbanístics, Paisatge i Habitatge, que, "a partir d'ara obrirem tràmit d'audiència i exigirem la retirada immediata del material". Quant a què tots els residus en qüestió siguin o no restes d'obres municipals de la ciutat, el regidor de Projectes Urbanístics no ho ha pogut assegurar ja que "aquesta és una empresa que treballa també a d'altres municipis".

Xavier Oller ha explicat que l'Ajuntament, a mida que les obres avancen, demana els certificats d'abocaments autoritzats de les restes d'obres que aporten les empreses que treballen a la ciutat, un tràmit que obligatòriament han de seguir les empreses que treballen a VNG. "Les empreses han de lliurar els certificats dels abocaments fets en abocadors autoritzats". En aquest sentit, "l'Ajuntament té tots els certificats de la primera fase de les obres del Nucli Antic". Així mateix, la Llei també permet que aquestes terres puguin anar a alguna altra obra i per això en ocasions es dipositen durant un temps en algun dels solars municipals.

Quant als permisos donats per l'Ajuntament d'utilització d'aquest solar, és una pràctica habitual, quan es fan les obres, que es demanin solars municipals per deixar materials. Després aquests materials cal portar-los als abocadors autoritzats. En aquest cas concret, l'empresa estava utilitzant un solar a la Collada, davant de l'escola Cossetània. Davant de les queixes veïnals que es van produir, l'empresa va demanar d'utilitzar un altre solar. És per això que l'Ajuntament va autoritzar de manera provisional d'utilitzar el solar en qüestió, però només per abocar-hi terra i materials petris que després han de ser reutilitzats en altres obres, i no pas tots els materials que s'hi ha trobat.

El grup municipal de la CUP havia preguntat sobre aquesta qüestió en la darrera Comissió Informativa. Des del Govern se'ls va emplaçar a la reunió d'aquest proper divendres, amb el compromís d'informar sobre aquesta qüestió. En el ple de dilluns, la CUP, però, va fer un prec sobre aquest solar, abans de la Comissió Informativa de divendres.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00