Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/12/2012

Jornada per afavorir l'autonomia de les persones amb dependència

Els telèfons amb números grans i de fàcil ús són una de les ajudes tècniques més habituals Els telèfons amb números grans i de fàcil ús són una de les ajudes tècniques més habituals

L'Equip d'Atenció a la Dependència de VNG organitza una jornada sobre ajudes tècniques per a l'autonomia i la seguretat de la gent gran i les persones amb dependència

Dijous vinent, 20 de desembre, l'Equip d'Atenció a la Dependència ha organitzat una jornada sobre ajudes tècniques adreçada a famílies de persones amb dependència i a professionals interessats. Aquesta iniciativa arriba a Vilanova gràcies a l'oferiment i a la gestió del Centre de Vida Independent amb el patrocini de la Fundació ONCE, amb el suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Consorci de Serveis a les Persones.

La jornada, que se celebrarà a la Plataforma Centre Multiserveis, té com a objectiu donar a conèixer diferents ajudes tècniques que ajuden a tenir un major grau d'autonomia, i que faciliten la cura necessària del familiar o professional cuidador. Estarà conduïda per experts en autonomia personal que informaran i assessoraran les persones amb discapacitat, amb dependència, familiars, i professionals dels àmbits social i sanitari.

La jornada constarà de dues parts diferenciades: una exposició de productes de suport d'11 a 13h, i una ponència de formació adreçada a professionals dels àmbits social i sanitari, de 13.30 a 15h.
La mostra està oberta a tothom, i és especialment interessant per a persones cuidadores i per a professionals d'atenció directa, com els treballadors familiars i altres professionals que treballen als diferents serveis d'atenció de persones grans o amb discapacitat.
Es podran veure productes de suport per mobilitat i transferències (caminadors, pinces llargues, passamans, cadira multifunció...), per activitats d'higiene i cura personal (alces de vàter, seient de dutxa, taula de banyera, cadira giratòria, aplicador de crema, pinta...), per vestir-se (posamitjons, calçador...), per menjar (plat de banda ample, diferents tipus de gots i coberts ...), per cuinar (taula d'aliments, obrellaunes, agafador de paelles, ...), o per la comunicació i la seguretat (amplificador de timbre de telèfon, mòbil de fàcil ús, telèfon amb números grans i fotografies, comandament de fàcil ús...).

L'equip d'experts del Centre de Vida Independent estarà a disposició dels interessats per respondre a les consultes que es plantegin. L'exposició es pot visitar lliurement durant tot l'horari i no cal confirmació d'assistència.

L'objectiu de l'exposició és orientar per afavorir la permanència d'aquestes persones en el seu entorn habitual, promovent l'autonomia personal i un l'envelliment actiu, a banda de prevenir riscos sanitaris, evitant fractures, pròtesis o intervencions quirúrgiques.

Pel que fa a la sessió de formació que es farà a dos quarts de dues, dos experts aprofundiran en el diagnòstic i la valoració de la persona, de les seves possibilitats i de les seves capacitats. La xerrada permetrà també tenir més coneixement per orientar en la decisió dels ajuts tècnics que millor s'ajustin a cada situació. El Centre de Vida Independent exposarà la seva metodologia de treball i presentarà el programa d'adaptació funcional a la llar, que té com a objectiu afavorir que les persones grans o amb discapacitat puguin viure a casa seva el màxim de temps possible.

L'assistència a qualsevol dels espais de la jornada és gratuïta, però cal confirmar l'assistència per assistir a la formació per a professionals, a través del telèfon 93-511.27.03, o el correu electrònic cvi@cvi-bcn.org.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00