Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/05/2009

Finalitzen diverses obres de jardineria de la ciutat

  Jardins, verger del Mestre Toldrà Jardins, verger del Mestre Toldrà

Els treballs iniciats durant el mes d'abril van concloent

Durant aquests dies estan finalitzant diverses obres de jardineria que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de la Regidoria de Via Pública, va encarregar a principis d'abril a l'empresa CESPA, concessionària del manteniment dels parcs i jardins de Vilanova i la Geltrú conjuntament amb l'empresa vilanovina especialitzada en jardineria tecjardí.

Una de les actuacions ja finalitzades ha estat a la rotonda de la carretera de l'Arboç, on s'ha fet una intervenció provisional, pendent de la finalització de les obres de continuació de la ronda ibèrica. Aquest caràcter no definitiu fa que els elements ornamentals que ara ja es poden veure es puguin traslladar i aprofitar en d'altres intervencions. L'actuació a la rotonda, que no disposa de sistema de rec, ha consistit en la col·locació de diverses capes de grava, al perímetre exterior i gespa artificial al perímetre interior. L'acció s'ha completat amb la creació de tres zones amb plantes de flor.

La segona de les intervencions, ja finalitzada, correspon a la zona enjardinada que hi ha a voltant del castell de la Geltrú, el verger del Mestre Toldrà. La intervenció s'ha concentrat en els parterres i l'antiga cassoleta de la font, amb la incorporació de diversos tipus de plantes amb flor i gespa artificial, i l'eliminació definitiva de l'heura que havia provocat problemes de filtracions d'aigua a les antigues parets de pedra i terra del castell.

Una darrera actuació de millora de la jardineria municipal, pendent de finalitzar en els propers dies, és la que s'està realitzant a la rotonda que hi ha a la confluència entre la ronda Europa i la ronda Ibèrica. En aquest punt els treballs consisteixen en la instal·lació d'una zona de grava al perímetre exterior i un gran parterre floral a l'interior de la rotonda.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00